Sveika, gyvybinga moteris niekuo nesiskundė, o per 29-erius darbo BBC metus nė karto ilgiau neatostogavo, netgi tada, kai gimė sūnus Tomas, kuriam dabar 25 m.

Kaip rašo dailymail.co.uk, C. Raphael sunerimo 2010 m. kovą, kai staiga suskaudo pilvą.

„Prieš einant į tualetą pradėjau jausti stiprius pilvo skausmus. Tarsi kas spaustų ir stipriai žnaibytų žarnyną. Kai užeidavo diegliai, užimdavo kvapą, negalėdavau kalbėti. Paskui viskas liaudavosi, ir vėl gerai jausdavausi. Pradėjau dažniau šlapintis. Sulysau, mažai valgiau, bet maniau – viskas todėl, kad persikėlėme į kitą namą. Po 10-ies dienų nuėjau pas gydytoją ir pasakiau, kad man – dirglios žarnos sindromas. Mano žarnynas daugelį metų buvo nenuspėjamas – tai užkietėdavo viduriai, tai juos paleisdavo, ypač jei išgerdavau kavos“, – pasakojo redaktorė.

Ji tikėjosi, kad gydytojas skirs vaistų, tačiau buvo nusiųsta pas gastroenterologą atlikti tyrimų.

Moteriai atliko kolonoskopiją ir gastroskopiją, kraujo tyrimą ir nusiuntė atlikti tyrimą ultragarsu.

Ultragarso tyrimas parodė darinį dešinėje kiaušidėje, tai galėjo būti cista.

„Po kelių dienų man paskambino ir liepė nedelsiant atvykti pa gydytoją. Atšaukiau susitikimus ir išskubėjau į ligoninę. Gydytojas pasakė, kad reikia pasirodyti ginekologui onkologu, man ėmė aiškėti, kad tai gali būti vėžys. Parėjusi namo pasiskaičiau apie savo simptomus ir supratau, kad man greičiausiai kiaušidžių vėžys“, – pasakojo C. Raphael.

Kiaušidžių vėžys – penktas pagal dažnumą moterų vėžys. Kasmet jį diagnozuoja 7 000-iams moterų. Kiaušidžių vėžio simptomai panašūs į virškinimo sutrikimus, todėl neretai jį diagnozuoja per vėlai.

Profesorius onkologas Hani Gabra teigė, jog daugumai pacienčių atrodo, kad joms – dirglios žarnos sindromas. „Štai kodėl skatiname atkreipti dėmesį į simptomus ir jų panašumą į dirglios žarnos sindromą. Retai kuri moteris eina pas gydytoją, vos pajutusi simptomus. Simptomai dažnai būna neaiškūs, pilvą raižo kelias savaites ar mėnesiu, kol moteris nusprendžia, kad reikia eiti pas gydytoją“, – aiškino medikas.

Kiaušidžių vėžio simptomai: pilvo pūtimas, pilvo skausmai, dingęs apetitas arba labai greitai atsirandantis sotumo jausmas, o ypač – viduriavimas ir dažnas šlapinimasis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)