Taip teigiama bendrovės spaudos tarnybos pranešime kovo 14 d.

Kompanija „Pfizer“ pažymėjo padariusi išvadą, kad savanoriškas vaistų tiekimo Rusijai nutraukimas būtų tiesioginis esminio bendrovės principo – laikyti pacientus svarbiausiais – pažeidimas.

„Medikamentų, įskaitant vaistus nuo vėžio bei širdies ir kraujagyslių ligų, tiekimo nutraukimas sukeltų kančias pacientams ir galimai pražudytų žmones, ypač vaikus ir pagyvenusius“, – sakoma pareiškime.

„Mes skelbiame, kad nuo šiandien „Pfizer“ skirs visą mūsų Rusijos padalinio pelną tikslams, teikiantiems tiesioginę humanitarinę pagalbą Ukrainos žmonėms. Tai bus daroma kartu su visa kita neseniai patvirtinta „Pfizer“ parama Ukrainai“, – patikino įmonė.

„Pfizer“ taip pat paskelbė, kad nepradės naujų klinikinių tyrimų Rusijoje ir nustos samdyti naujus pacientus klinikiniams tyrimams šalyje.

Portalas tsn.ua primena, kad didžiausią verslo paramą vaistams Ukraina gavo iš tokių tarptautinių kompanijų, kaip: „Teva“, „Bayer“, „Novonordisk“, „Pfizer“, „Nestle“, „Medtronic“, „Sanofi“, „Eric“, „Biopharma“, „Stada“, „Farmak“, „Galexis“, „Denk Pharma“. Valstybę remia farmacijos produktais ir tarptautinės organizacijos: Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), UNICEF bei „Gydytojai be sienų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)