Nutukę suaugę žmonės gali sulieknėti, prieš valgį išgerdami 500 ml vandens, rodo vienas tyrimas.

Didžiosios Britanijos mokslininkai sako, kad tokia paprasta intervencija gali duoti „milžiniškos naudos“. Ją lengvai gali rekomenduoti gydytojai ir kiti sveikatos atstovai, rašo dailymail.co.uk.

Atlikdami minėtą tyrimą, mokslininkai 12 savaičių stebėjo 84 nutukusius žmones.

Kiekvienas dalyvis buvo pakonsultuotas, kaip kontroliuoti savo svorį. Jiems buvo patarta, kaip pakoreguoti savo gyvenimo būdą, mitybą ir padidinti fizinį aktyvumą.

Tuomet tyrimo dalyviai buvo padalyti į dvi grupes. 41 vyrui buvo nurodyta likus pusvalandžiui iki valgio gerti vandenį, o likusi 43 žmonių grupė buvo paprašyta įsivaizduoti, kad jie prieš valgį yra sotūs.

Pirmajai grupei buvo leista gerti tik vandenį iš čiaupo – gazuotas vanduo ar saldinti gėrimai tyrimo metu buvo draudžiami.

Tos grupės dalyviai, kurie prieš valgį gerdavo vandenį, vidutiniškai numetė 1,3 kg daugiau negu tie žmonės, kurie įsivaizduodavo esą sotūs.

Be to, tie dalyviai, kurie prieš kiekvieną valgį išgerdavo pusę litro vandens, atsikratė daugiau svorio negu tie, kurie vandenį gerdavo šiek tiek rečiau.

Per 12 savaičių pirmieji numetė 4,3 kg, o tie dalyviai, kurie vandens prieš valgį išgerdavo tik kartą arba visai negerdavo, atsikratė vidutiniškai tik 0,8 kg.

„Šių rezultatų grožis slypi paprastume“, - sakė daktarė Helen Parretti iš Birmingamo universiteto.

„Vien tik tris kartus per dieną prieš kiekvieną pagrindinį valgymą išgeriant pusę litro vandens, galima sumažinti savo svorį“.

Suderinus šį metodą su didesniu fiziniu aktyvumu ir sveikesne mityba, numestų kilogramų skaičių galima padidinti dar labiau, be to, tai bus daroma sveiku ir nuosaikiu tempu.

„Toks lieknėjimo būdas nereikalauja didelių pastangų, kurios trukdytų intensyviam kasdieniam gyvenimui“.

„Per metus numesti keli kilogramai antsvorio žmogui gali būti reikšmingi, ir tai yra lengvas būdas lieknėti. Tai paprasta žinia, turinti potencialą svariai prisidėti prie visuomenės sveikatos“, - pridūrė H. Parretti. Šis tyrimas buvo pristatytas žurnale „Obesity“ („Nutukimas“).

Šio tyrimo komanda tikisi, kad jų rezultatai paskatins tolesnius tyrinėjimus, kaip prieš valgį geriamas vanduo gali pasitarnauti sveikatai.

Kad patvirtintų savo išvadas, jie tikisi sulaukti paramos platesnio masto studijai, kuri truktų ilgiau ir kurioje dalyvautų daugiau žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)