Pacientų gydymui yra paruoštos skubios medicinos pagalbos priemonės, įskaitant antibiotikus, tvarsliavą bei aparatus. Prie langų buvo sukrauti smėlio maišai, o ant stalo su medicinos reikmenimis buvo užtiesta Ukrainos vėliava. Priešoperacinės ir operacinės patalpos buvo apstatytos plastiko lakštais. Chirurgas Oleksandras Reznikovas antradienį (kovo 15 d.) sakė, kad šioje ligoninėje dirbs medicinos studentai ir apmokyti paramedikai.

Lauko ligoninė slėptuvėje nuo bombų.

„Įkūrėme čia lauko ligoninę, kurioje tokiomis karo lauko sąlygomis galėsime priimti kovotojus, sužeistuosius, suteikti pirmąją pagalbą, sustabdyti kraujavimą, sutvarstyti žaizdas. Turiu apmokytus paramedikus, kurie man padės, taip pat medicinos studijų studentus, kurie yra gerai prisitaikę, nebijo ir žino, ką daryti“, – pasakojo chirurgas Oleksandras Reznikovas.

Naujoje laikinoje įstaigoje studentai demonstravo savo sugebėjimus.

Lauko ligoninė slėptuvėje nuo bombų.

„Čia turime viską, ko reikia žmogui gaivinti, ir dar daugiau – tokių pirmosios pagalbos vaistų kaip antibiotikai ir adrenalinas – visko, ko reikia. Švirkštai, antiseptikai, antibiotikai – visko turime. Taip pat tvarsčių“, – teigė veterinarijos studijų studentė Kateryna Seržant.

Teritorinės gynybos vadybininkė Anastasija Andrejeva sakė, kad ši lauko ligoninė atsirado vietos savanorių dėka.

Lauko ligoninė slėptuvėje nuo bombų.

„Mūsų ligoninę pastatė žmonės, kuriems tai rūpėjo – vietos bendruomenė, savanoriai, teritorinės gynybos nariai ir tiesiog mūsų draugai, kurie atėjo ir viską darė su entuziazmu ir įkvėpimu“, – pasakojo A. Andrejeva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją