„Ši paroda kasmet rengiama kovo mėnesį. Matyt, tai nesutapimas, nes pavasarį visi pradedame labiau rūpintis savo sveikata. Tikiu, kad ją čia tikrai surasite“, – per parodos atidarymą kalbėjo Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė.

Tradicinės ir netradicinės bei sveikos gyvensenos parodą organizuojančios bendrovės „Expo vakarai“ valdybos narė Indrė Butvilė teigė, jog šią parodą drąsiai galima vadinti švente. „Šiais laikais, kai bendravimas persikėlė į virtualią erdvę, tokia paroda tikrai – šventė, nes čia yra unikali galimybė pabendrauti su parodos dalyviais, paklausinėti apie jų paslaugas prekes, išgirsti įvairių konsultacijų. Tikiu, kad po šios parodos visi jausimės daug geriau“, – teigė I. Butvilė.

Parodos dalyvių paslaugų ir prekių pasiūla, originalūs jų pristatymai iškart sužavėjo lankytojus. „Smagu, jog galiu ne tik paskaityti apie prekę, bet ir ją išbandyti“, – džiaugėsi plaukus tiesinančias šukas išbandžiusi klaipėdietė.

Eilės žmonių iškart nusidriekė prie stendo, kur buvo galima išbandyti pečių juostą masažuojančius fotelius, didelio susidomėjimo sulaukė ir gintaro masažo meistrai, delnų masažuotojas.

Lankytojų stoka nesiskundė nė vienas dalyvis, nes žmonės smalsiai apžiūrinėjo visas prekes.

Daugelis lankytojų taip pat skubėjo pasinaudoti proga atlikti įvairių nemokamų tyrimų: nusistatyti kūno masės indeksą,pasimatuoti kraujo spaudimą, pasikonsultuoti su mitybos specialistais.

Tradicinės medicinos sektoriuje vyrauja šios temos: medicininiai tyrimai, medicinos įranga, odontologija, optika, ortopedija. Parodoje prisistato pirminės asmens sveikatos priežiūros centrai, privačios gydymo įstaigos, reabilitacijos centrai, sanatorijos, farmacijos įmonės.

Netradicinės medicinos sektoriuje dėmesys skiriamas ajurvedai, akupuktūrai, apiterapijai, aromaterapijai, gintaro terapijai, holistikai, homeopatijai, jogai, meno, muzikos, šviesos terapijai. Lankytojai gali išbandyti gydymą akmenimis, rankomis, gydomąsias vonias, taškinį masažą.

Sveikos gyvensenos, kuri skirta sveikatos profilaktikai, sektoriuje naujienų ras visi, kurie domisi asmens higiena, ekologija, mityba, SPA centrais, sporto klubais, sveikatingumo centrais. Sveikos gyvensenos propaguotojai mokys, kaip kontroliuoti stresą, susikurti sveiką aplinką.

Visas tris parodos dienas joje vyks ir įvairios konferencijos, kuriose bus skaitomi pranešimai apie tai, kaip žmonėms išsaugoti ir pagerinti fizinę bei psichinę sveikatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)