Paprastai šio sveikatos sutrikimo simptomai analizuojami pagal Unifikuotą Parkinsono ligos vertinimo skalę, kurioje, be kita ko, yra ir motorikos testai. Norint atlikti tokį tyrimą, reikia keletą kartų atvykti į kliniką ir išleisti nemažas pinigų sumas, o tai gali sau leisti ne kiekvienas. Todėl nemažas procentas sergančiųjų gyvena su šia liga, to net neįtardami.

Dažnai Parkinono liga atsispindi balse – paprastai jis prikimsta ir ima drebėti. O tai reiškia, kad teoriškai ligą galima diagnozuoti netgi kalbant telefonu. Būtent tai ir pabandė padaryti M. Little'as.
Kartu su kitais mokslininkais jis išanalizavo 43 žmonių 263 garso įrašus. Net 99 proc. visų atvejų buvo nustatyti ligos balso žymenys.
Reikia pažymėti, kad panaši metodika jau buvo taikoma diagnozuojant depresiją, nerimastingumą, potrauminio streso sindromą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)