Tiesa, ligoninės atstovai teigia priešingai – medikų algos buvo ne sumažintos, bet netgi nuosekliai auga.

Į portalą „Delfi“ besikreipęs Šiaulių ligoninės medikės sūnus, kurio vardas ir pavardė redakcijai žinomi, rašė: „Šiuo laikotarpiu, visiems yra sunku išgyventi tiek finansiškai, tiek morališkai, dėl koronos situacijos pasaulyje, bet manau žmonėms ,kurie dirba medicinos srityje ir rūpinasi žmonių sveikata bei gerove, yra sunkiausia. Medicinos darbuotojai išgyvena sunkius laikus jau ilgai dėl ypač mažo mėnesinio atlyginimo, kai darbas šioje srityje yra labai rizikingas ir reikalauja daug asmeninės sveikatos, ištvermės, jėgų net nesant COVID-19 situacijai, bet pridėjus dar ir pandemiją, viskas būna dar sunkiau.

Mano mama dirba VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninėje jau apie 20 metų ir situacija dar niekada nebuvo tokia bloga kaip dabar. 2021-04-12, jai ir kitiems šios srities darbuotojams buvo pervesta mėnesinė algą, mano mamos buvo 550 eurų (ši alga yra 1,5 etato). Visų darbuotojų atlygis buvo sumažintas 200 eurų, kas yra visiškas absurdas. Kai kuriems darbuotojams alga nesiekė net 500 eurų.

VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės buhalterijos skyrius aiškino, kad tie 200 eurų visą laiką buvo tik kažkoks bonusas. Jei nori gauti šiek tiek pinigų ar padoresnį atlyginimą, reikia dirbti pačiame COVID-19 skyriuje, nors mano mama ir kiti darbuotojai Anesteziologijos skyriuje susiduriantys su šiais pacientais kasdien, didesnio atlygio negauna.

Ši situacija yra lyg cirkas, tiek metų mokytis aukštąjį medicinos mokslą, išdirbti tiek laiko ir dar dirbti tokioje sunkioje situacijoje bei gauti minimumą yra tiesiog didelis pasityčiojimas. Čia ne gyvenimas, o išgyvenimas“.

Respublikinės Šiaulių ligoninės viešųjų ryšių specialistė Sonata Tenytė, paklausta, ar išties ligoninės darbuotojams buvo sumažintos algos, sakė: „Laiške nurodyta informacija neatitinka realios situacijos apie esamą darbo užmokesčio organizavimą ir situaciją VšĮ Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Pastaraisiais metais Respublikinės Šiaulių ligoninės darbuotojų atlyginimai nuosekliai auga.

Ligoninės darbuotojų vieno mėnesio vidutinis darbo užmokestis etatui, lyginant su 2019 m., didėjo 27,4 proc.: gydytojų – 31,2 proc., slaugytojų – 32,2 proc.“, – vardijo S. Tenytė, pateikusi ir Respublikinės Šiaulių ligoninės gydytojų ir slaugytojų vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio 2019 m. ir 2020 m. duomenis, iš kurių matyti, kad gydytojų vidutinis darbo užmokestis nuo 2804 eurų 2019 metais pakilo iki 3633 eurų 2020 m., o slaugytojų slaugytojų atitinkamai nuo 1269 iki 1736 eurų.

Išsamesnę informaciją apie visų VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės darbuotojų atlyginimus galima rasti čia: https://bit.ly/3wTRgju.

„Pandemijos metu darbuotojams, kurie teikia paslaugas pacientams, sergantiems COVID-19 liga, yra mokamas padidintas darbo užmokestis.

Siekiant tiksliau pakomentuoti situaciją išsamiau būtų svarbu žinoti, koks tai konkretus atvejis tam, kad būtų galima patikrinti duomenis. Darbuotojus skatiname kreiptis į ligoninės administracijos specialistus, pagal kilusią probleminę tematiką, kad būtų galima sklandžiai išsiaiškinti ir spręsti problemas, kilusius neaiškumus, netikslumus“, – kvietė S. Tenytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (366)