Spaudos konferencijoje NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė pranešė, kad nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 66 asmenys, naujausiais duomenimis, iš viso – 68 netektys.

„Mirė Vilniaus miesto gyventojas, priklausantis 61-70 metų amžiaus grupei“, – spaudos konferencijoje Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Asmuo turėjo gretutinių onkologinių ligų. Šis atvejis susijęs su židiniu Santaros klinikose – asmuo buvo hospitalizuotas Krūtinės chirurgijos skyriuje. Iš viso užsikrėtė trys šiame skyriuje gydyti pacientai, visi jie, pasak R. Lingienės, mirė.

„Šiandien NVSC buvo gauta informacija apie dar du mirties atvejus“, – sakė R. Lingienė.

Trečiadienį gauta informacija apie daugiau kaip 80 metų amžiaus Antavilių pensionato gyventojo, turėjusio gretutinių ligų, mirtį. Jis mirė Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, kurioje buvo gydomas diagnozavus koronavirusą.

„Antrasis atvejis – mirė Marijampolės savivaldybės gyventojas, mirė 25 dieną, informaciją NVSC gavo šiandien“, – sakė centro atstovė.

Rolanda Lingienė

Šis asmuo iki balandžio 26 dienos gydytas Marijampolės slaugos ligoninėje ir pablogėjus sveikatai perkeltas į Kauno klinikinę ligoninę, kurioje ir mirė.

Trečiadienio ryto duomenimis, Lietuvoje mirė 66 asmenys, tačiau du nauji atvejai, apie kuriuos pranešta trečiadienį, į šią statistiką neįeina.

Ligoninėse nuo koronaviruso gydomi 85 žmonės, iš jų penki – reanimacijoje

Ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydomi 85 žmonės, iš jų penki – reanimacijoje, trečiadienį pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Ligoninėse gydomi 85 pacientai, iš jų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose – penki, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma dviem asmenims, su deguonies kaukėmis gydomi 29 ligoniai“, – žurnalistams sakė specialistė.

Lietuvoje koronavirusas iš viso nustatytas 1647 asmenims, juo tebeserga 389 žmonės, pasveikusiais laikomi 1184 asmenys.

R. Lingienės teigimu, tarp pasveikusiųjų yra 236 sveikatos priežiūros specialistų, taip pat šiuo metu yra 550 izoliuotų asmenų.

Nuo COVID-19 mirė 66 asmenys, dar aštuoni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Pasak NVSC atstovės, kalbant apie vis dar esančios viruso židinius Santaros klinikose, Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje ir UAB „Rimi Lietuva“, aiškiai matoma, kad susirgo net 37 asmenys, kurie užsikrėtė nuo savo artimųjų, dirbančių ar besigydančių minėtuose židiniuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)