68 metų Luisas Almario šiuo metu nebepagydomai serga kepenų vėžiu. 1997 metais pirmą kartą apsilankęs pas šeimos gydytoją Emmanuelį Viripatisą, jis jau turėjo antsvorio ir problemų su kepenimis. Tuo metu L. Almario svėrė daugiau kaip 120 kg, nors buvo tik 1,70 m ūgio, rašo „The Telegraph“.

Per kitus 14 metų jis toliau lankėsi pas tą patį gydytoją, ir Australijos teismas nusprendė, kad daktaras E. Varipatisas nesugebėjo užtikrinti, kad kepenų liga neišsivystytų į kepenų cirozę, kepenų nepakankamumą ir, galiausiai, kepenų vėžį.

„Jei atsakovas nebūtų dirbęs aplaidžiai, kepenų liga nebūtų virtusi kepenų ciroze. Vyro sveikata galėjo žymiai pagerėti, jeigu jam būtų sėkmingai atlikta bariatrinės chirurgijos operacija ir jeigu po jos L. Almario būtų pasiekęs sveiką kūno svorį“, - sakė Naujojo Pietų Velso Aukščiausiojo teismo teisėjas Josephas Campbellas.

Toks nuosprendis sukėlė medikų pasipiktinimą ir paskatino būgštavimus, kad gydytojai bus priversti pernelyg dažnai siuntinėti pacientus brangiems tyrimams.

„Tai privers gydytojus siuntinėti pacientus visiems įmanomiems tyrimams ir drebėti iš baimės, jog gali atsidurti teismo rūmuose, - „Fairfax Media“ sakė daktaras Adrianas Sheenas iš organizacijos „Doctor`s Action“. – Tokiu atveju sveikatos paslaugų kaina bus astronominė“.

Daktaras E. Varipatisas ketina apskųsti šį nuosprendį. Jis tvirtino, kad tuo metu, kai pradėjo gydyti E. Almario, lieknėjimo operacijos nebuvo laikomos efektyviu gydymu nuo kepenų ligų, susijusių su nutukimu.

Teismas E. Almario skirtą kompensaciją dėl kelių švelninančių aplinkybių, įskaitant jo dietą, nuo 569 439 Australijos dolerių (1,497 mln. litų) sumažino iki 364 410 Australijos dolerių (958,2 tūkst. litų).

E. Almario liko gyventi apie 40 savaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)