Australijos mokslininkai sako, jog sveikatos apsaugos žinybos turėtų šiuos skiepus siūlyti visiems 50-64 metų amžiaus vyrams, skelbia „The Daily Mail“.

Tyrimo metu buvo analizuojami 559 vyresnių nei 40 metų vyrų sveikatos duomenys iš ligoninių (maždaug pusė jau kartą buvo patyrę širdies smūgį).

Nosies ir gerklės tepinėliai bei kraujo tyrimai buvo paimti pacientams vos atsidūrus ligoninėje, po 4-6 savaičių jie buvo pakartoti.

Gauti rezultatai atskleidė, jog vienas iš aštuonių širdies smūgį jau patyrusių vyrų buvo neseniai persirgęs gripu – grupėje, kur tokių vyrų nebuvo, šis skaičius siekia 7 proc. Pusė pacientų tais metas nuo gripo buvo pasiskiepiję.

Gripas nebuvo diagnozuotas vienam iš dešimties užsikrėtusiųjų virusu. Todėl galima teigti, jog dėl kitų problemų į medikus besikreipusių pacientų gydytojai nuo gripo negydė, skelbiama žurnale „Heart“.

Anksčiau nustatyta, jog gripas gali sutirštinti kraują arba paskatinti uždegiminius procesus ir taip jau susiaurėjusiose arterijose (gali susiformuoti trombas ir ištikti širdies smūgis).

Tyrimo autoriai iš Naujojo Pietų Velso universiteto Sidnėjuje teigia: „ Net ir pati mažiausia skiepų nuo gripo nauda užkertant kelią širdies ligoms labai naudinga visuomenei“.

Thembi Nkala iš Britanijos širdies ligų asociacijos sako: „Gripas gali sukelti rimtų bėdų, todėl skiepai labai svarbūs, jeigu turite bent menkiausią širdies ligų riziką. Štai kodėl vakciną nuo gripo siūlome visiems rizikos grupei priklausantiems pacientams“.

Anglijos visuomenės sveikatos kvėpavimo takų ligų departamento darbuotojas Johnas Watsonas tvirtina: „Skiepų nuo gripo naudos tyrimo rezultatai labai įdomūs ir naudingi. Jie paskelbti pačiu laiku – kaip priminimas, jog reikia ruoštis žiemai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)