Paprastai kalbant, tai yra kvėpavimo pratimas, kuriuo siekiama suaktyvinti ir sustiprinti skersinius pilvo raumenis juos suspaudžiant. Pilvo vakuumavimo ekspertai žada, kad toks pratimas leis sustiprinti pilvo raumenis ir pagerinti laikyseną.

Viename „YouTube“ vaizdo įraše nurodoma, kad pilvo vakuumavimo pratimą galima atlikti stovint, sėdint, atsiklaupus ar gulint ant nugaros. Iš tiesų tereikia lėtai per nori įkvėpti skaičiuojant iki penkių, o vėliau iškvėpti per burną bei įtraukti pilvą tarsi siekiant, kad bamba prisiklijuotų prie nugaros. Ir taip reikia palaikyti kelias sekundes ir pratimą kartoti iš naujo.

Tiesa, tokiais pažadais tiki ne visi. „Negalėčiau įvardinti nė vieno eksperto, kuris tuo užsiima. Jau aš tai tikrai tuo neužsiimu“, – pareiškė asmeninis treneris Nickas Tumminello.

Jam pritaria ir kolega sportininkas Tony's Gentilcore'as. „Tikrai nemanau, kad toks pilvo vakuumavimas veikia“, – pareiškė jis.

O kodėl ne?

Anot N. Tumminello, taip reguliariai vakuumuodami pilvą tiesiog gerai išmoksite ... vakuumuoti pilvą. Anot jo, šio pratimo metu pilvo raumenys iš tiesų dirba, tačiau kadangi nenaudojami jokie svoriai, pilvo raumenys tiesiog „nepersikels į kitą lygį“.

„Čia yra tas pats, jeigu treniruotumėte savo jėgą atidarydami pašto dėžutę“, – sakė jis.

T. Gentilcore'as, savo ruožtu, paaiškino, kad nieko doro nepasieksime treniruodami vien izoliuotą raumenį. Jo teigimu, svarbu mankštintis taip, kad iš karto veiktų keli raumenys. Jis taip pat kritikavo pažadą dėl pagerėsiančios laikysenos.

„Laikyseną lemia įprotis. Na, gal trumpam ir pagerės jūsų laikysena, bet jis vėl grįž į pradinį tašką jums nustojus daryti šį pratimą“, – sakė ekspertas.

Tai ką daryti norintiems dailaus pilvo?

T. Gentilcore'as pabrėžia, kad tikrai reikės daugiau nei kažkokio kvėpavimo pratimo. Jo teigimu, neegzistuoja vienas pratimas, kuris leis turėti gražų pilvą. „Joks pasaulyje pilvo vakuumavimas jums neleis turėti gražaus plokščio pilvo, jeigu reguliariai nesimankštinsite ir nekeisite mitybos įpročių“, – pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)