„Įvertinus epidemiologinę situaciją, galima daryti išvadas, kad (...) susirgimų atsiradimą ir išplitimą galėjo nulemti vienoje iš Neringos kavinių valgytas maistas“, – rašoma centro išplatintame pranešime.

Tyrimą specialistai toliau tęsia kartu su Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistais.

NVSC teigia, kad dažniausiai žarnyno infekcijas sukelia: nepakankamas maisto apdorojimas temperatūra, temperatūros režimo pažeidimai, panaudotas užterštas maistas, prasti higienos įgūdžiai.

„Tik darbuotojams laikantis asmens higienos ir sustiprinus savikontrolės sistemas maisto tvarkymo įmonėse, galima išvengti maisto užteršimo“, – pabrėžiama pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)