Toks atradimas paskatino mokslininkus pradėti tyrimą, ar iš tiesų sergančiųjų Parkinsono liga oda ankstyvoje ligos stadijoje skleidžia subtilų, bet specifinį kvapą. Mokslininkai mano, kad Parkinsono liga pakeičia odos išskiriamų riebalų sudėtį, dėl ko pakinta odos skleidžiamas kvapas, ir turintieji itin jautrią uoslę žmonės gali tą kvapą užuosti, rašoma skynews.com.

Mančesterio biotechnologijų instituto prie Mančesterio universiteto profesorė Perdita Barran ir jos vadovaujama komanda ketina naudoti naujausią masių spektometrijos technologiją ir analizuos tepinėlius, paimtos nuo Parkinsono liga sergančių ir šia liga nesergančių žmonių odos.
Jeigu ši teorija bus įrodyta, tai leis tūkstančiams žmonių Parkinsono ligą diagnozuoti ankstyvoje stadijoje.

Odos paviršiaus medžiagų mėginiuose bus gausu metabolitų, kurie, kaip mes manome, leis atskirti sergančius žmones nuo sveikų. Nekantriai laukiame pradėti šį tyrimą, – sakė P. Barran. – Tyrimo rezultatai gali leisti sukurti neinvazinė Parkinsono ligos diagnozavimo būdą ankstyvoje ligos stadijoje, veikiausiai net prieš pasireiškiant ligos simptomams.“

Šiuo metu vienas iš 500 žmonių Didžiojoje Britanijoje – maždaug 127 tūkst. – serga šia liga, dėl kurios žmogui tampa sunku vaikščioti, kalbėti ir miegoti. Nėra vaistų, kurie padėtų išgydyti šią ligą, ar tikslaus būdo jai diagnozuoti. Visame pasaulyje Parkinsono liga serga 7,5 mln. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)