Kinijos žiniasklaida rašo, jog šios naujos paslaugos paklausa ir pasiūla sukėlė tikrą ažiotažą – dešimtys tūkstančių žmonių reiškia savo pasipiktinimą Kinijos socialiniame tinkle „Sina Weibo“.
Kaip skelbia „Southern Metropolis Daily“, vietos įdarbinimo agentūros siūlo žindyvių paslaugas kūdikiams, ligoniams ir visiems likusiems, kurie gali per mėnesį mokėti 16 tūkst. juanių (10,53 tūkst. Lt).

Tokio pieno pirkėjai teigia norintys gauti maistingųjų medžiagų, kurių motinos piene itin daug.
Motinos pienas – unikalus antikūnių, enzimų, hormonų, riebiųjų rūgščių ir maistingų medžiagų kokteilis, kurį kai kurie žmonės vertina kaip supermaistą.

„Suaugusieji gali pieną žįsti tiesiai iš krūties arba gerti jau ištrauktą (jeigu jaučiasi nesmagiai)“, - teigia bendrovės „Xinxinyu“, siūlančios tokias paslaugas, savininkė Lin Jun.

Kritikai sako, jog tokia praktika motinos pieną prilygina prekei ir nupigina motinos ir kūdikio ryšį.

Savo tinklaraštyje visuomenės veikėjas Cao Baoyin rašo: „Tokia praktika prisideda prie Kinijoje jau egzistuojančios problemos – moterys laikomos prekėmis. O Kinijos turtingieji ir toliau degraduoja“.

Apklausos metu paaiškėjo, jog naujoji mada nepriimtina devyniems iš dešimties respondentų.

Vienas internautas prekybą motinos pienu vadino „pasibjaurėtina pornografija“. Tačiau yra ir tokių, kurie sako, jog ši naujovė – tiesiog nauja Kinijos turtingųjų pramoga.

Tačiau motinos pieno kultas populiarus ne tik Kinijoje.

Pirmasis tinklalapis, siūlęs įsigyti motinos pieno, pradėjo veikti dar 2010 metais – nuo to laiko jo klientų skaičius stabiliai auga.

Jungtinėje Karalystėje veikia specialūs motinos pieno bankai, padedantys krūtimi savo mažylių negalinčioms maitinti moterims. Yra ir moterų, kurios pieną pardavinėja suaugusiems, tvirtinantiems, jog jis padeda nuo įvairių ligų.

2011 metais Londone veikianti „The Icreamists“ susilaukė didžiulio dėmesio pristačiusi pasauliui „Baby Gaga“ ledus, pagamintus iš motinos pieno.

Kitose šalyje motinos pieno nauda sveikatai taip pat vertinama labai rimtai. Vėžiu sergantys asmenys ir tie, kurie turi virškinimo sutrikimų ar nusilpusį imunitetą, Amerikoje motinos pieno gali įsigyti pagal receptą. Kalifornijos teismas svarsto bylą dėl iš motinos pieno pagaminto kremo nuo spuogų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)