6D arba manualinę antakių mikropigmentaciją Kaune atlieka ir Ana (vardas pakeistas). Jos teigimu, Lietuvoje – tai dar ganėtinai nauja, tačiau sparčiai populiarėjanti mada, kurios privalumas – labai natūraliai atrodantys antakiai.

„Naudojamas įrankis, kurį sudaro 10-14 adatėlių ir jų storis net 3 kartus plonesnis nei įprasto permanento. Pigmento spalva artima natūraliai spalvai, todėl antakiai palaipsniui blunka, tačiau netampa mėlyni, žali ar oranžiniai“, - aiškina pašnekovė. Pasak kosmetologės, efektas išlieka iki 3 metų, tačiau po 1 metų reikalinga korekcija.

Pati procedūra trunka dvi valandas – tiek laiko užtrunka suderinti norimą formą, ją nupiešti ir, galiausiai, perkelti ant veido. Tiesa, malonumas tai ne pigus.

„Kaina 170 eurų. Viena korekcija po mėnesio yra nemokama. Sekanti korekcija po metų - 80 eurų“, - teigia Ana.

6D antakiai
Paklausta, kodėl ši paslauga vadinama 6 D, pašnekovė patikino, kad šis pavadinimas - tik vienas galimų ir toks naudojamas dėl to, kad sukuria labai natūralų efektą.

„Tikslus pavadinimas būtų microblading“, - pataiso ji.

Specialistės teigimu, šis, pusiau permanentinis makiažas nuvilti neturėtų.

„Jokių šalutinių poveikių nebūna, nes viskas daroma paviršiniame odos sluoksnyje, labai negiliai. Todėl toks dažymas blunka, po metų jau reikėtų ryškintis. Jei korekcija nebūtų daroma, po poros metų pigmento visiškai neliktų. Be to, tai ne rašalas, o specialūs tiršti pigmentai, kurie pagaminti iš glicerino, distiliuoto vandens, o pati ta medžiaga dažniausiai naudojama augalinė“, - pasakojo Ana, pridurdama, kad šias paslaugas Lietuvoje ėmė teikti viena pirmųjų.

Norėjo šokoladinės spalvos, gavo pilką

Tai, kad 6D antakių procedūra nepavojinga, patvirtino ir Centro poliklinikos gydytoja
dermatovenerologė Natalja Rostova. Medikės teigimu, jei viskas atliekama tvarkingai, bėdų neturėtų būti.

„Atliekant bet kokią intervencinę procedūrą, gali būti rizika – viskas priklauso nuo odos jautrumo bei daktaro,  profesionalumo. Blogiausiu atveju gali būti sepsis, likti randas, tačiau jei viskas atliekama tvarkingai, jokio reakcijų neturėtų būti“, - teigė N. Rostova.

Medikė pažymėjo, kad nors ir šiandien naudojami dažai saugesni, tačiau vis vien veidui derėtų duoti atsikvėpti – daryti pertraukas, kai permanentinio makiažo atsisakoma.

Tačiau forumuose galima išgirsti ir kitokių nuomonių.

„Esu susidūrusi su netikusia meistre, važiavau specialiai į Kauną, gerą saloną. Padarė man antakius, iš pradžių atrodė gražiai, kol nepradėjo luptis. Jiems nusilupus pamačiau, kad oda visiškai tokia, kokia buvo, dar kažkokios dėmės atsirado. Nuvažiavau pas meistrę, tai ji net girdėti nenorėjo apie pinigų grąžinimą, nieko negrąžino ir teisinosi, kad mano organizmas nepriima pigmento“, - skundėsi viena.

„Buvo teigta, kad korekcijos gali net nereikėti, o jei reikės, tai tik po 1-3 mėn. Jos Facebook ir internetiniam puslapy išvis rašo, kad korekcija reikalinga tik po metų. Man po kelių dienų viskas nuėjo. Yra ir daugiau nepatenkintų“, - antrina kita.

„Tas pats skausmas kaip ir darantis tatoo, tikrai skauda“, - skundžiasi trečioji.

„Visų pirma - kad ir kokia profesionalė meistrė būtų, tik nuo jūsų odos priklauso, kiek ji priims pigmento. Man pačiai teko lankytis 3 kartus, tam, kad būtų pasiektas rezultatas. Dėl pigmento spalvos, galiu pateikti pavyzdį iš savo patirties - įvedinėjo tamsaus šokolado spalvą, o sugijus liko pilka“, - pasakojo nepatenkinta klientė.

Tuo metu kita forumo narė teigė, kad geriau kartą ir skausmingai, nei kasdien, tačiau ilgai gaišti prie veidrodžio.

„Man 6D tikrai neskamba juokingai, kur kas juokingiau, kai panos (kažkieno vadinamos bobos) piešia tuos antakius kasdien ir tai akivaizdžiai matosi. Nereikia to lyginti su blakstienom ar nagais, kiek žmonių vargsta su neaugančiais simetriškai, blankiais antakiai arba nori randelius užmaskuoti. Smagu, kad dauguma gali pasigirti tobulais ir natūraliai gražiais antakiais, bet aš, deja, neturiu tiek laiko, kad kasdien juos kaip meno kūrinį pieščiau“, - rašė mergina.

6D – interpretacijų klausimas

Tiesa, daugeliui šypseną sukėlė ir kiek su realybe prasilenkiantis paslaugos pavadinimas.

„6D - tai čia šokantys, vandenį beleidžiantys ir dainuojantys antakiai? Moksliškai neįmanoma“, - teigė viena forumo narė.

„Pagalvokim, kas yra 3D? Gylis, plotis, aukštis. Tokia technika atliekami antakiai dažniausiai daromi trim spalvom, pvz., šviesesniu pigmentu virš plaukelio, kad vizualiai jis atrodytu iškilęs ir po plaukeliu trečia spalva, kad sudarytų šešelio efektą. Pagal viską, 4d antakiai jau turėtų mokėti kalbėti, o 5D purkšti vandeniu“, - juokėsi kita.

Apie dimensijas sutiko pakalbėti Kauno technologijos universiteto lektorius Kęstutis Jankauskas, dėstantis kompiuterinę grafiką.

„Dimensija reiškia išmatavimą. Viena dimensija – tai linija. Dvi – tai plotas. Pridėjus trečią dimensiją gauname tūrinį daiktą. Kitos dimensijos realybėje nėra naudojamos – jų apčiuopti negalime, nebent galime fiziškai ar matematiškai interpretuoti. Pavyzdžiui, kai kurie laiką interpretuoja kaip dar vieną dimensiją.

Kine žodį „dimensija“ naudoja kaip kažką papildomo, kas stimuliuoja pojūčius – kvapai, vibracija ir pan. Tačiau kalbant apie erdvę, šie triukai nėra dimensija“, - sakė K. Jankauskas.

Lektoriaus teigimu, 6 dimensijos – slidi interpretacija.
„Geometrijoje sutariama dėl trijų dimensijų. Matematikai naudoja ir keturias – homogenines erdves ir pan. Fizikai gali prisigalvoti dar daugiau dimensijų – ten ir laikas keliomis dimensijomis matuojamas, tačiau visa tai jau interpretacijos. 6 dimensija – marketingo triukas, slidi interpretacija, tad sunkiai įsivaizduoju tokius antakius“, - teigė KTU specialistas.

Kita vertus, remiantis stygų teorija, Visata turi net 11 dimensijų, 4 iš jų stebime erdvėlaikyje. Naujų antakių madų kūrėjai pasirinkimo dar turi į valias.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)