"Pradėjome dialogą su miesto meru, klinikinės ligoninės direktoriumi dėl galimybės savivaldybės ligoninę kilstelėti į respublikinį lygmenį. Visų pirma, šis žingsnis leistų pretenduoti į 2014-2020 m. Europos Sąjungos struktūrinių fondų bei valstybinę paramą. Kol kas ligoninė savo infrastruktūrai ir paslaugų kokybei gerinti paramos gali tikėtis iš Kauno miesto savivaldybės. Tačiau čia lėšos yra ribotos", - argumentavo sveikatos apsaugos ministras.

Pasak ministro, Kauno klinikinei ligoninei tapus respublikine, būtų galima daugiau dėmesio skirti ligoninių specializacijai.

"Yra daug pavyzdžių visame pasaulyje, kaip kelios ligoninės sujungiamos į vieną organizacinę struktūrą - funkcinį klasterį. Taip galima padaryti ir Kaune. Bendrai paslaugas galėtų teikti trys respublikinio lygmens ligoninės: Kauno klinikinė ligoninė, Respublikinė Kauno ligoninė (buvusi Trečia ligoninė) ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninė Kauno klinikos", - teigė ministras V.P. Andriukaitis.

Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas palaiko svarstomą variantą.

"Padiskutuodavome siaurame rate apie ligoninės siekį tapti respublikine. Dabar po truputį idėjos pradeda realizuotis. Ligoninė pasiruošusi pertvarkoms ir laikosi nuostatos dirbti dar perspektyviau", - po susitikimo su ministru sakė G. Abeciūnas.

"Reikia pažymėti, kad naujausia medicinos įranga reikalauja ir naujų pastatų su nauja infrastruktūra. Klinikinės ligoninės pastatas, esantis Laisvės alėjoje, nepaisant to, kad savivaldybė investavo į jo remontą, nebeatitinka šiuolaikinių reikalavimų. Savivaldybė nenori užkirsti kelio ligoninės siekiui keistis, tobulėti, rekonstruotis, o tai galima padaryti gavus lėšas iš ES struktūrinių fondų, prieš tai pakeitus steigėją", - teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.