Inovatyvus būdas spręsti visiems pažįstamą problemą

CO2 mineralinio vandens putos – tai emulsinės, purios, pusiau kietos konsistencijos putos, skirtos sumažinti kojų raumenų įtampai po intensyvaus fizinio krūvio, tuo pačiu potencialiai mažinant celiulitą ir gydant strijas. Produktas aktyvina kraujo cirkuliaciją, todėl organizmas gauna daugiau deguonies, o suaktyvėjusi kraujotaka padeda lengviau įsisavinti putose esančius natūralius mikroelementus.

Produktu siekiama pakeisti gydyklose ir sanatorijose taikomą mineralinę angliarūgštės vonią, kurios namų sąlygomis įprastai atlikti neįmanoma.

Įkvėpimo šaltinis – mineralinio vandens vonios

Mokslininkai pasakojo, kad idėja kurti CO2 mineralinio vandens putas kilo norint perkelti natūralius gamtinius sveikatinimo veiksnius (mineralinį vandenį, anglies dioksidą) iš sanatorijos į individualiam vartojimui pritaikytą formą. Tyrėjai profesionalių sportininkų rutinoje pastebėjo, kad po intensyvių treniruočių jiems atliekamos mineralinio vandens vonios, prisotintos anglies dioksido dujomis, padedančios raumenims greičiau atsigauti.

CO2 mineralinio vandens putos

Projekto įgyvendintojų teigimu, anglies dioksidas dėl savo lipofiliškumo ir mažos molekulinės masės lengvai skverbiasi į epidermį ir gilesnius odos sluoksnius, sukeldamas karboksiterapinius efektus: suintensyvina kapiliarinę kraujotaką, padidina deguonies disociaciją, padidina eritrocitų deformacinį lankstumą kapiliaruose bei sukelia subklinikinį uždegimą, dėl kurio inicijuojasi kolageno skaidulų remodeliacija bei angioneogenezė.

Užpildo rinkoje esančią nišą

Mokslininkai pabrėžia, jog paskutiniu metu kosmetikos produktų rinkoje atsirado produktų, kurių gamintojai teigia, jog jų sukurti išorinio vartojimo kremai išskiria CO2 ir sukelia transderminio poveikio karboksiterapinį efektą. Tačiau trūksta kokybiniu ir kiekybiniu požiūriu invazinei ar neinvazinei transkutaninei karboksiterapijai prilygstančio vienkomponenčio produkto, pasižyminčio dideliu CO2 kiekiu ir gebančio transderminiu būdu pernešti CO2 dujas į odą.

Karboksiterapinis emulgelis bus lengvai išpurškiamas ant odos pageidaujamu storiu. Patekęs ant odos, dėl sąveikos su ore esančiomis inertinėmis dujomis prie emulgelio molekulių adsorbuotos CO2 dujos difunduos į odą, kur sukels karboksiterapijai būdingus efektus. Šiuo metu kuriamas gelio prototipas, kurio organinės gelifikuojančios makromolekulės pasižymi ypatingai didele CO2 absorbcija ir desorbcija.

CO2 mineralinio vandens putos

Kūrėjų planai ateityje

Parengę produkto sukūrimo koncepciją, šiuo metu mokslininkai vykdo įvairius tyrimus. Komanda atskleidžia, kad ateityje tikisi sukurti ir daugiau produktų, pagrįstų praktikomis, taikomomis kurortinėse sveikatinimo procedūrose.

Parengta pagal projektą „Lietuvos sveikatos mokslų universiteto žinių komercinimo ir technologijų perdavimo plėtra (LSMU-TTO2)“, Projekto Nr. 13.1.1-CPVA-K-703-04-0010.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją