Kaip sakė R. Lingienė, Lietuvoje atsirado dar vienas įvežtinis atvejis.

„Vėl turime įvežtinį atvejį, jis Klaipėdos apskrityje. Asmuo sekmadienį grįžo į Lietuvą, prieš tai apie 2-3 mėnesius plaukiojo kruiziniame laive. Susirgęs asmuo nurodė, kad kruizinis laivas keleivių neturėjo, plaukiojo tik su įgulos nariais, nes jam nebuvo leidžiama prisišvartuoti uostuose. Gegužės 7 dieną šis asmuo su kitais išlipo iš laivo Barbadose, įgula užsakytu reisu skrido į Londoną. Iš Londono gegužės 10 dieną į Taliną, iš Talino maršrutiniu taksi grįžo į Klaipėdą“, – sakė R. Lingienė.

Grįžusiam asmeniui buvo paimtas tyrimas, tada paaiškėjo, jog žmogus serga. Simptomų asmuo neturėjo, šiuo metu ieškomi sąlytį turėję asmenys.

„Turime 1 atvejį Telšių apskrityje, asmuo priklauso rizikos grupei dėl kitų susirgimų, lėtinių ligų, nustatyti 9 sąlytį turėję asmenys. Simptomų nebuvo, asmuo buvo ruošiamas planinei hospitalizacijai, o tyrimas buvo atliktas operacijų vadovo sprendimu“, – sakė R. Lingienė.

Kiti 4 atvejai yra Vilniaus apskrityje, 3 reabilitacijos centre „Pušyno kelias“, 1 iš šeimos židinio.

Kaip sakė R. Lingienė, iš viso Lietuvoje iki gegužės 10 dienos buvo registruoti 303 įvežtiniai atvejai, tai apie 30 proc. visų registruotų COVID-19 atvejų Lietuvoje.

„Daugiausiai asmenų atvyko iš Didžiosios Britanijos – 105 atvejai, 9 atvejai oro uostuose buvo nustatyti NVSC specialistų jų vykdomos karantininės kontrolės metu ir transportuoti tiesiai į infekcinių ligų centrą Vilniuje ir Kauną. Kauno apskrityje net pusė visų patvirtintų atvejų yra įvežtiniai“, – kalbėjo R. Lingienė.

Tik 40 proc. koronaviruso atvejų Lietuvoje yra dėl vietinio plitimo.

„Dabar reikia didžiulį dėmesį telkti sienų apsaugai, medicininei karantininei sienų kontrolei atlaisvinus judėjimą“, – sakė R. Lingienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)