Pietauti geriausia 12:38 po pietų, o vakarieniauti – 18:14 vakare. 

Jei vakarienę valgysite vėliau nei 19 val., visos dietos gali nueiti perniek. Žmonės vakare mažiau aktyvūs, tad sudegina mažiau kalorijų.

Lieknėjantys žmonės labai rūpinasi tuo, ką valgo. O mokslininkai neseniai nustatė, kad derėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kada valgoma.

Paaiškėjo, kad tinkamiausias metas pusryčiauti – šiek tiek vėliau, nei 7 val. ryto, tiksliau– 7:11 val.

Pietus geriau valgyti anksčiau, nei vėliau – optimaliausias laikas 12:30–13 val., tiksliau – 12:38.

Vakarieniaujantys po 19 val. vakaro rizikuoja sužlugdyti dietų poveikį, tad geriau vakarienę valgyti nuo 18 iki 18:30, tobulas laikas 18:14.

Šie duomenys paskelbti naujame tyrime, kurį atliko maisto papildų kompanija „Forza Supplements“, apklaususi 1 tūkst. sulieknėti norinčių asmenų, kada geriausia valgyti, jei nori numesti svorio. 

Atliekant tyrimą paaiškėjo, kad 84 proc. besilaikančiųjų dietos mano, jog žmonėms, norintiems numesti svorio, svarbiausia laikytis griežto režimo.

76 proc. apklaustųjų pareiškė, kad pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, ir kad kalorijų kiekį sumažinti jiems padėjo kasdienis pusryčių valgymas.

Trys ketvirtadaliai apklausoje dalyvavusių asmenų pareiškė, kad sulieknėti jiems padėjo reguliarūs lengvi pietūs.

Vakarieniauti geriau kuo anksčiau, nes žmonės vakarais mažiau aktyvūs, o tai reiškia, kad organizme riebalais bus paversta daugiau kalorijų.

Du trečdaliai lieknėjančiųjų rekomendavo vakarienę valgyti iki 19 val.

Dauguma apklaustųjų – 72 proc. – pareiškė, kad svarbiausia, jog per vakarienę suvartotų kalorijų kiekis neviršytų pusryčių metu suvartojamų kalorijų, ir per dieną suvartojamų kalorijų skaičius būtų tolygus. 

Šeši iš dešimties respondentų pasakė, kad praleidus bent vieną iš trijų dienos valgymų, svoris krenta lėčiau.

Šis tyrimas pagrindžia lieknėjančiųjų mantrą: „Pusryčius valgyk kaip karalius, pietus kaip princas, o vakarienę kaip varguolis.“

Tyrime taip pat paaiškėjo, kad dauguma lieknėjančiųjų suklumpa tarp 18 ir 22 val.

Dauguma respondentų – 56 proc. – pareiškė, kad būtent tokiu metu jie suvartoja daugiausia kalorijų.

Dar 54 proc. apklaustųjų pareiškė, kad tokiu metu jie suvartoja daugiau nei pusę savo dienos kalorijų normos.

Daugumą dietų sužlugdo užkandžiavimas apie 20 val. sėdint prie televizoriaus – apie šią savo klaidą prisipažino 62 proc. apklaustųjų.

Kompanijos „Forza Supplements“ vadovas Lee Smithas pasakė: „Daugumai lieknėjančiųjų svarbiausia ne tai, kiek jie valgo, o kada valgo. Išsiaiškinome, kad pusryčiauti geriausia 7:11, pietauti – 12:38, o vakarieniauti – 18:14, tačiau vargu ar kas nors preciziškai laikysis tokio grafiko.“

„Dauguma lieknėjančiųjų rekomendavo šiuos tris valgymus papildyti užkandžiais, kai vėliau ryte ar po pietų užeina alkio priepuolis.“ 

L. Smithas pasakė, kad svarbiausia laikantis dietos – niekada nepraleisti nė vieno iš trijų valgymų.

Jis pridūrė: „Rezultatai parodo, kad sėkmingai lieknėjantiems svarbiausias dienos valgis yra pusryčiai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)