Akcija vyks visą gruodžio mėnesį dviejose „Eurovaistinėse“ Vilniuje: Ukmergės g. 282, ir Ozo g. 25 (prekybos centras „Akropolis“), rašoma pranešime spaudai.

Į specialias akcijos dėžes kviečiama paaukoti drėgnų servetėlių, spalvotų pleistrų, kūno prausiklių ir kremų, skysto muilo, šampūno, įvairių dydžių sauskelnių, vitaminų, maisto papildų, lūpų balzamų. Sergantiems vaikams tinkamų produktų grupės vaistinėse žymimos specialiais karuliais. Per akcijos laikotarpį tikimasi surinkti bent pusmečiui reikiamų slaugos ir higienos priemonių.

„Vaiko onkologinės ligos gydymas – sunkus išbandymas visai šeimai. Todėl stengiamės palengvinti šių šeimų kelią per ligą. Kiekvieną savaitę nešame įvairių dydžių sauskelnes, drėgnas servetėles ir kitas higienos priemones į ligoninę. Į procedūrinį skyrių nuolatos perduodame spalvotų pleistrų, su kuriais vaikams ne tokie baisūs adatų dūriai. Higienos priemonių poreikis skyriuje – didžiulis, todėl džiaugiamės, jog prieškalėdiniu laikotarpiu trūkstamų priemonių ligoniukams lengvai galės paaukoti kiekvienas norintysis“ – sakė paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ direktorė Eglė Mėlinauskienė.

Dėl onkologinės ligos gydymo padidėja slaugos ir higienos priemonių poreikis. Kai kuriems vaikams pasireiškia šalutinis chemoterapijos poveikis. Ankščiau sauskelnių pakuotės užtekdavo mėnesiui, o dabar, kai mažylį užklupo liga, visas sauskelnes sunaudojame per 4 dienas“ – pasakoja onkologine liga sergančio berniuko mama.

„Mums svarbu, kad būdami taip arti klientų, galėtumėm ne tik jiems padėti kai reikia pagalbos susirgus ar norint jaustis gerai, bet ir suteikti galimybę padėti kitiems. Kiekvieną mėnesį „Eurovaistinėse“ visoje Lietuvoje fiksuojame daugiau nei pusantro milijono apsilankymų, esu tikra, kad tarp jų yra daug šią akciją palaikysiančių žmonių“, - sako „Eurovaistinė“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė.

Fondas „Mamų unija“ jau aštuonerius metus globoja onkologinėmis ligomis sergančius vaikus, besigydančius Vilniaus Universiteto Santariškių vaikų ligoninėje ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose. Kasmet Lietuvoje onkologinėmis ligomis suserga iki 100 vaikų nuo kūdikių iki 18 metų. Onkologinės ligos gydymas trunka mažiausiai pusę metų ir gali tęstis net iki dviejų ar trejų metų. Per metų ketvirtį sergančių vaikų slaugos ir higienos priemonėms skiriamos paramos vertė siekia apie 2000 eurų. „Mamų unijaonkologinėmis ligomis sergančių vaikų šeimoms jau suteikė daugiau 667 tūkst. eurų paramą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)