Tyrimo metu buvo sudarytos dvi savanorių grupės, jų nariams davė įvairių dydžių užkandžių. Specialistams buvo įdomu, ar sotumo, pasitenkinimo jausmas priklauso nuo kiekio.

Pusei asmenų buvo duota po 100 g šokolado, 200 g pyrago ir 80 g traškučių (1370 kalorijų). Kita grupė gavo atitinkamai po 10, 40 ir 10 g tų pačių produktų (195 kalorijos).

Tyrimo dalyvių paprašė atsakyti į klausimą apie alkio stiprumą prieš valgymą ir praėjus 15 minučių po valgio. Paaiškėjo, kad sotumas nepriklausė nuo maisto kiekio. Vadinasi, norint pajusti pasitenkinimą maistu, sotumą, nebūtina suvalgyti daug.

Pirma grupė suvalgė 77 proc. daugiau maisto, bet nesijautė sotesnė ar labiau pasitenkinusi, lyginant su antrąja grupe. Vadinasi, žmonės gali ramiai sumažinti porcijas, o pasitenkinimas nuo to nebus mažesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)