„Kalbėjome su viceministre, ji patikino, kad jau galime daryti tyrimus patys. Raštiško patvirtinimo dar neturi, tačiau šiandien (trečiadienį – „Delfi“ patikslinimas) jau pradedama daryti“, – sako Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas vyr. gydytojas Vinsas Janušonis.

Pasak ligoninės vyr. gydytojo, tokio leidimo laukiame nuo pirmųjų atvejų nustatymo, mat tai gerokai paspartins darbus ir bus kur kas greitesnė žmonių kaita ligoninėje. V. Janušonio skaičiavimais, vietoje atlikus tyrimus, atsakymai medikus pasieks jau po penkių valandų ir nebereiks laukti apie parą.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas patikino, kad mobilus tyrimų postas nuo trečiadienio taip pat jau apsiruošęs. Deja, nei Vilniuj, nei Kaunui, nei Klaipėdai žalia šviesa atlikti tyrimus juose dar neuždegta.


„Patikrinimo centrai vis dar negali pradėti veikti ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje, nors šiandien jau buvo planuota, kad viskas pradės veikti“, – sako V. Grubliauskas.

Pasak administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, paruoštas ne tik autobusas, kuria bus atliekami tyrimai, bet ir dar vienas, kuriuo, esant reikalui, galima atvežti kelis asmenis, neturinčius savo transporto.

Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyr. gydytoja Loreta Venckienė paaiškino, kad autobuse įrengtoje vietoje pasitikrinti dėl koronaviruso atvejo galės tik specialiuoju telefonu 1808 užsiregistravę ir specialistų atsiunčiame asmenys. Deja, sistema nėra pakankamai gerai paruošta, tad darbams jau apmokytas personalas laukia, kada bus pašalinti trukdžiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)