„Ieškome epidemiologinių sąsajų tarp įvairių atvejų ir pradėjus tą darbą vykdyti, pamatėme prasmę pakartotinai vykdyti Vilniaus miesto klinikinės ligoninės, Vinco Grybo gatvės gyvenamojo namo, Antavilių pensionato Nemenčinėje pakartotinę tikslinę apklausą“, – sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

„Kilo įtarimas, kad šie atvejai gali būti susiję su Antakalnio ir Žirmūnų mikrorajonuose esančiomis parduotuvėmis. Tiesiog per daug kol kas matosi sąsajų, bet reikia visą tą kamuolį išvynioti, todėl labai raginame (...) šiuose mikrorajonuose esančių parduotuvių ir vaistinių darbuotojus atlikti tyrimus dėl COVID-19 ligos nustatymo“, – sakė ji.

Vaistininkai ir pardavėjai yra tarp visuomenės grupių, kurias dėl koronaviruso nuspręsta tirti prevenciškai.

„Skubame informuoti, kad informacija dėl galimai Antakalnytje esančio žindinio mus labai neramina, – komentuoja „Eurovaistinės" atstovė Laura Bielskė.

– Antakalnyje įsikūrusių vaistinių darbuotojai jau atliko tyrimą ir visų rezultatai neigiami. Dar laukiame vieno darbuotojo, kuris testą atliks šiandien. Olandų g. 6, V. Grybo 23, Antakalnio g. 42, Antakalnio 59 (Poliklinikoje esanti vaistinė), Antakalnio g. 75A norintys jau atliko testą dėl COVID-19. Darbuotojai papildomai skatinami pasitikrinti, jų saugumas ypatingai svarbus."

Iš 300 norinčiųjų savaitgalį dėl COVID-19 ištirti 52 „Eurovaistinės" vaistininkai

Pasitikrinimui dėl saugumo dėl COVI-19 praėjusią savaitę užsiregistravo 300 „Eurovaistinės“ darbuotojų. Daugiausia, 110 – Vilniuje, 48 - Alytaus apskrityje, 42 – Panevėžyje, mažesni skaičiai kituose miestuose.

Per savaitgalį pasitikrinti pavyko 52-iems įmonės žmonių.

„Tikėjomės, kad tyrimus per savaitgalį atliks visi norintieji, tačiau ištirti buvo vos 17 proc. kolegų. Kai kuriems neužteko vietų, kiti patys nukėlė tyrimą kitam laikui. Rezultatai paaiškės netrukus. Žinoti, kad ir tyrimai patvirtina, kad esame sveiki ir saugūs mums ypatingai svarbu“, - sako „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė.

Manoma, kad jeigu būtų buvusi galimybė tirtis anksčiau, norinčiųjų būtų gerokai daugiau. Vaistininkai pastebi, kad baigiantis karantinui svarbesnis net būtų atsparumo virusui tyrimas nei žinojimas, ar esi sveikas šiuo metu.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gegužės 12 d. duomenimis:

Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 1491
Sergančių žmonių skaičius: 587
Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID 19 susirgusių žmonių skaičius: 6
Mirusių nuo COVID 19 žmonių skaičius: 50
Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 4
Pasveikusių žmonių skaičius: 850
Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 280

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)