Daugiau negu keturios iš dešimties moterų prisipažino, kad atostogaudamos užsienyje yra linkusios turėti lytinių santykių be prezervatyvo. 13 proc. virš 30 metų turinčių moterų per lytinius santykius atostogų užsienyje metu taip pat nenaudoja jokių kontraceptinių priemonių. Šią 2 tūkst. moterų apklausą atliko Didžiosios Britanijos medicinos tinklalapis drFox.co.uk.

Tyrimas parodė, kad didelė dalis žmonių užmerkia akis prieš lytiniu keliu plintančių ligų grėsmę. Trečdalis respondenčių teigė, kad įspūdžiams apsukus galvą, tiesiog pamiršta naudoti prezervatyvus, o penktadalis sakė pasitikinčios savo partneriu, kad jis jų neapkrės.

Neramina tai, kad 18 proc. vienišų merginų prisipažino, jog dažnai būna pernelyg girtos, kad naudotų kontraceptines priemones. 8 proc. sakė tiesiog nemėgstančios mylėtis su prezervatyvais. Tik 12 proc. respondenčių nurodė, kad prireikus visada turi kontraceptinių priemonių po ranka.

Nepaisant to, kad yra vyresnė ir išmintingesnė, vienai iš dešimties moterų virš 30 metų vis dar būna nepatogu su nauju partneriu kalbėtis kontracepcijos klausimu. Apklausa parodė, kad būtent 30 – 40 metų moterys dažniausiai apsikrečia lytiniu keliu plintančia infekcija. Po jų eina 18 – 29 metų merginos. Anot apklausos, vieniša moteris nesaugių lytinių santykių vidutiniškai turėjo 11 kartų – iš viso su keturiais skirtingais vyrais. 30 – 40 metų moterys po tokio sekso dažniausiai geria skubios hormoninės kontracepcijos piliulę.

Tačiau visų amžiaus grupių atstovės sutiko, kad kontracepcijos klausimą turėtų spręsti tiek moterys, tiek vyrai.

„Kontracepcijos klausimą turėtų aptarti abi pusės. Jos nenaudojimo pasekmės tiek nepageidaujamo nėštumo, tiek infekcinių ligų atžvilgiu, gali būti skaudžios“, -perspėjo minėto tinklalapio įkūrėjas daktaras Tony Steele`as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (785)