Naujausio tyrimo duomenimis, septynios iš dešimties moterų ir beveik trečdalis vyrų yra simuliavę orgazmą.

Kanzaso universiteto mokslininkai išsiaiškino, kad savo antrajai pusei orgazmą vaidino 68 procentai moterų ir 28 procentai vyrų.

Abiejų lyčių atstovai nurodo tas pačias tokio savo elgesio priežastis – partnerio orgazmas buvo neišvengiamas, tad jautė spaudimą patirti tą patį. Taip pat dažnai tai nusprendžiama norint užbaigti viską neįžeidžiant partnerio jausmų ar pajutus nuobodulį dėl to, kai orgazmas atrodo nebepasiekiamas.

Tyrime, kurio rezultatai skelbiami „Journal of Sex Research“, dalyvavo 281 abiejų lyčių studentas. Jie buvo klausinėjami apie savo seksualinius įpročius.

Nustatyta, kad daugeliu atvejų vyrai ir moterys simuliuoja orgazmą, jausdami pernelyg stiprų spaudimą patirti seksualinį malonumą. Ypač tai aktualu vyrams.

Tyrimo ataskaitoje rašoma: „Vyro gebėjimo suteikti partnerei žemės drebėjimui prilygstantį orgazmą akcentavimas kartais verčia ir vyrus, ir moteris suvaidinti orgazmą, kad pateisintų šiuos lūkesčius“.

Sekso ekspertė Tracey Cox tvirtina, kad kartais dailiosios lyties atstovės simuliuoja seksualinę euforiją dėl to, kad jaučiasi įpareigotos.

„Dalis moterų jaučiasi privalančios pateikti įrodymą, kad jos patiria malonumą“, - teigia specialistė. T. Cox priduria, kad kartais moterys suvaidina orgazmą todėl, kad joms sunku jį patirti vien vaginalinio sekso metu.

Pernai metais Kolumbijos universiteto Niujorke atliktas tyrimas atskleidė, kad moterys simuliuoja orgazmus, norėdamos apsaugoti vyrus, kad jie nenuklystų.

Kitas 2011 metais Pensilvanijos universiteto atliktas tyrimas bylojo, kad dailiosios lyties atstovės orgazmus vaidina bijodamos intymumo ir išvargintos nesaugumo jausmo.

Jeigu orgazmo simuliavimas reiškia triukšmingus garsus, tuomet tai jūsų meilės reikalus galėtų paversti stebuklu. Neseniai Lidso universitete atliktas tyrimas atskleidė, kad miegamajame garsų nevengiantys žmonės džiaugiasi geresniu seksualiniu gyvenimu.

Ypač garsiai savo malonumą linkusios išreikšti moterys, mat ekspertų teigimu, tai jas įtikina dėl jų elgesio kokybės.

Kas nutinka su kūnu orgazmo metu? Jo metu atpalaiduojama seksualinė įtampa, kurią kontroliuoja autonominė nervų sistema. Dėl to padažnėja širdies plakimas ir kvėpavimas. Orgazmo metu taip pat išskiriami endorfinai – opioidus primenantys cheminiai elementai, kuriuos gamina smegenys. Tai sukelia euforijos pojūtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)