Šios procedūros metu prie blakstienų specialiais klijais priklijuojamos dirbtinės blakstienos – efektu klientės gali džiaugtis maždaug šešias savaites, skelbia „The Daily Mail“.

Prieš tai tokios procedūros britė bandžiusi nebuvo, tad nusprendė ryžtis – pamanė, jog būtų nuostabu tokiomis blakstienos pasipuikuoti ir per vestuves.

Grožio salonas Glosteryje kaip tik ir siūlė tokias paslaugas. Jauna moteris nekantriai laukė apsilankymo pas specialistę.

„Po pusantros valandos ji man paliepė atsimerkti ir pažiūrėti į veidrodį. Bet aš negalėjau – blakstienos buvo sulipusios. Pasiskundžiau. Pažadėjo tuoj viską sutvarkyti, tik pasiims pincetą“, - apie vieną baisiausių košmarų savo gyvenime pasakoja 28 metų kirpėja iš Bekslio miesto Louise.

„Pagalvojau, jog galbūt sulipo vos kelios blakstienos, tačiau, jai bandant atplėšti mano akis, jaučiau, kaip tempiasi oda – sulipę buvo ne blakstienos, o mano vokai. Klykiau iš skausmo. Kai specialistė galiausiai atmerkė man akis, pažiūrėjau į veidrodį ir pamačiau, jog buvo išrauta dalis mano tikrųjų blakstienų. Akivaizdžiai mačiau dykus plotus. Pradėjau verkti, jaučiau, jog prasideda panikos priepuolis. Atsisakiau mokėti už tokią procedūrą ir, paplūdusi ašaromis, išėjau. Klijai siaubingai griaužė akis. 

Louise paskambino pažįstamai grožio specialistei, ir paklausė, ką daryti toliau. Ji patarė dirbtines blakstienas pašalinti kūdikiams skirtu aliejumi, tačiau tai nepadėjo.

„Akis vis labiau skaudėjo, vokai pradėjo tinti“, - grožio košmarą prisimena moteris.

Panikos apimta Louise kreipėsi į vietos ligoninę. Medikai buvo šokiruoti to, ką pamatė.

„Jie man pasakė, jog panašu, kad grožio salone naudojami paprasčiausi klijai, tačiau jų pašalinti jie negali, nes naujos cheminės medžiagos tik dar labiau suerzins mano akis. Sakė, kad pincetu pažeistas akies obuolys. Bet nieko negali man padėti – turėsiu laukti, jog blakstienos iškris ir akių sudirgimas išnyks. Jie sakė, jog procesas užtruks porą savaičių“, - prisimena moteris.

„Nors minėtojo grožio salono specializacija ir buvo antakiai bei blakstienos, nemanau, kad tariama specialistė žinojo, ką daro. Draugai patarė kreiptis į teismą, tačiau man visko buvo per daug. Sužinojau, kad minėtasis grožio salonas nebedirba. Tikrai nenustebau“, - atvirauja britė.

Louise atvejis ekstremalus, tačiau ne vienintelis toks, teigiama tyrimo, kurio išvados gegužę skelbtos žurnale „Consumer Reports“.

Pareigūnai išsiaiškino, jog tokios blakstienų ilginimo ir tankinimo procedūros gali sukelti labai daug problemų – pradedant akių infekcijomis ir baigiant tikrų blakstienų iškritimu.

Klijų, kuriais klijuojamos dirbtinės blakstienos, sudėtyje yra formaldehido, galinčio sukelti alergines reakcijas, bėrimus, niežėjimą, skausmą, tinimą. Be to, nuolat atliekant tokias procedūras, tikros blakstienos gali paprasčiausiai iškristi – ir nebeataugti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)