Psichologai vaikui nustatė lyties tapatumo sutrikimą. Taigi Z. Avery – pats jauniausias Jungtinės Karalystės gyventojas, pats suvokęs, jog iš tikrųjų jo lytis yra kita. Dabar vaiko tėvai jau susitaikė su sūnaus noru rengtis mergaitiškais drabužiais ir žaisti su lėlėmis. Mokykloje mokytojai lyties tapatumo sutrikimą turinčio vaiko šeimą aktyviai palaikė, vaiko bendramoksliams bandė paaiškinti susiklosčiusios situacijos sudėtingumą.

Nors šis sutrikimas nėra itin retas, dauguma psichoterapeutų nėra girdėję apie tai, jog lyties tapatumo sutrikimas gali būti diagnozuotas ir tokiems mažiems vaikams. Pavyzdžiui, Zacho atveju lūžis vaiko sąmonėje įvyko, kai jis pradėjo žiūrėti serialą „Dora the Explorer“. Tuomet vaikas pradėjo nešioti mergaitiškus drabužius. Vieną kartą netgi bandė nusipjauti lytinius organus.

Fondo „Tavistock and Patman Foundation Trust“ duomenimis, skaičius vaikų, kenčiančių nuo šio sutrikimo, nuolat auga. Pavyzdžiui 2009-2010 metais tokių vaikų buvo 97. O vien šiais metais – jau 165.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)