Taip ketvirtadienį Vilniaus savivaldybėje surengtoje konferencijoje teigė pranešimą „Onkologinės ligos – mitai ir tikrovė“ skaitęs Vilniaus onkologijos instituto fitoterapijos kabineto vedėjas Juozas Ruolia.

Pasak pranešėjo, visų pirmą svarbu stengtis maistą gerai sukramtyti. Ypač tai pasakytina apie mėsą.

Specialisto žodžiais, į žarnyną nukeliavus neapvirškintiems mėsos gabalams, viršenybę ima puvimo bakterijos. Kaip įrodė klinicistai, mokslininkai, nėra didesnio nuodo ir organizmo priešo, kaip mėsos nesuvirškinimas. Puvimas išskiria milžiniškus kiekius nuodų ir kartais tai būna paskutinis lašas organizmui.

Kita vertus, pranešėjas paneigė nuomonę, kad susirgus onkologine liga mėsos iš viso geriau atsisakyti.

„Žinau daug atvejų, kai susirgęs onkologiniu susirgimu žmogus imasi griežtos vegetarinės mitybos. Tačiau per dvidešimt metų mano praktikoje nepasitaikė nė vieno atvejo, kad atsisakius mėsos tyrimai pagerėjo, vėžys nustojo augti“, - sakė fitoterapeutas.

Nesiūlo gydytis daigintais kviečiais ir kitais stebuklais

„Chemoterapijos pagalba išgaudomas navikas, spinduline terapija išdžiovinamas. Tik tokia patikima onkologinių susirgimų gydymo tvarka pasaulyje. Nėra kitų priemonių atsikratyti vėžio, kad ir kas būtų kalbama apie neva stebuklingas daigintų kviečių sultis“, - pabrėžė J. Ruolia.

Pasak fitoterapeuto, vis dar gajus mitas, kad priešvėžinei mitybai tinka daiginti grūdai.

„Mėnesį šimtą pelių maitinant daigintais grūdais, kuriuose apstu augimo hormonų, trisdešimčiai atsirado savaiminių navikų. Tačiau studijomis įrodyta, kad jų naudojant po 20 mililitrų žmogaus kūno masei, pastebimas priešvėžinis veikimas. Todėl nepasiduokime miniai prekiautojų, kurie neigia įrodytus mokslinius teiginius sakydami, neva, kam eiti pas gydytojus, pakanka daigintų grūdų, išrūgų, „šnapso“, dar kažko ir viskas bus gerai, nes gydytojai, atseit, vėžį pakrapštys ir jis išplis“.

Fitoterapeutas kvietė medikus ir dvasininkus suremti pečius, kad pasibaigtų žmonių kvailinimas.

„Studijomis, tyrimais ir klinikine praktika įrodyta tiesa paprasta: pirmiausia naviką radikaliomis priemonėmis reikia pašalinti, spinduliais išdžiovinti, chemoterapija išgaudyti ir tik po to 5-6 metus žmogų ypatingai saugoti.
Juozas Ruolia

Kvietė nekankinti savęs vandens gėrimu

Siūlymas per dieną išgerti tris litrus vandens, kuris neva išplaus visą blogį ir vėžiui neliks sąlygų vystytis, J. Ruolios teigimu, mitų mitas.

„Gerbiamieji, vieną kartą gerkite daugiausiai du gurkšnius vandens – nesityčiokime iš kasos ir baikime eskaluoti organizmui neva būtino 3 litrų per dieną vandens mitą", - kvietė specialistas.

Įspėjo dėl rietynių ir sodos

Lietuvos onkologijos instituto darbuotojas užsiminė ir apie populiarėjantį sodos gėrimą, klaidinančiai teigiant, kad tai – labai sveika.

„Mielieji, skrandyje soda tuoj pat neutralizuojama. Taip, jos pavartojus organizme truputį pagerėja šarmų rūgščių balansas. Bet ar mes žinome savo kraujo PH. Išgirdome, kad soda sveika, - ir pirmyn, o kad ji reaguodama su rūgštimi gali suplėšyti skrandžio sieneles ir tapti vėžio faktoriumi, ignoruojame“, - stebėjosi fitoterapeutas.

Kalbėdamas apie ląstelių piktybėjimo priežastis, pranešėjas neneigė streso įtakos, prašė visiems pacientams perduoti, kad „ jeigu valandą vienas su kitu riejamės, imuninė sistema užblokuojama 6 valandoms. Tai reiškia, kad per tas šešias valandas vėžinei ląstelei niekas netrukdo pasidalinti.”

„Deja, pradedant Seimu ir baigiant mažutėliais, riejamės. Stresai, baimė, nerimas lydi paprastų ir aukštųjų mokyklų, įstaigų darbą“, - apgailestavo fitoterapeutas.

Konferencijos apie paliatyvią slaugą dalyviams J. Ruolia citavo Londono klinikoje sutikto vienuolio žodžius apie Rytų mokyklų gydytojų rengimo specifiškumą. Jie sako: „Susirgai sunkesne liga, nueik į maldos namus ir pasikalbėk su savo siela – kodėl ji nori išeiti iš šito kūno? Neužmerk akių, nes tai yra realybė“.

Kas nepatinka navikui

Pasak specialisto, išsigydžius vėžį, žmogui turi būti pasakyti, kokios detoksikuojančios priemonės naudotinos, kokius rinktis antioksidantus, kokias buvusiam navikui nepriimtinas vaistažoles ar preparatus vartoti, kad liga neatsinaujintų.

„Žemės rutulyje yra tvarka. Natūralios sandaros vitaminų apstu svogūne ir jie yra dvigubai geresni už sintetinius. Jeigu organizme yra buvęs navikas, reikėtų nepamiršti vartoti ir česnako, kuris, kaip įrodė mokslininkai, trukdo vėžiui pasikartoti.

„Česnako skiltelę reikia sutraiškyti, o po 15 minučių susmulkinus suvartoti, tad sėkmės valgyti, sėkmės saugoti sveikatą, sėkmės negerti 3 litrų vandens per dieną, kad sau nepakenktumėte. Jei susirgote – vadovaukitės tik mokslo patikrintomis ir įrodytomis metodikomis“, - linkėjo Vilniaus onkologijos instituto fitoterapijos kabineto vedėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (284)