Beveik pusė taip vadinamų „sveikų“ pusrytainių arba pusryčių sausainių turi tiek pat cukraus, kiek ir šokoladiniai dribsniai, teigiama „Action on Sugar“ tyrimo išvadose.

6 skirtingiuose „belVita“ produktuose buvo maždaug 12.9 g – 14 g cukraus, o „McVities“ – per 10 gramų. Visų 39 analizuotų produktų sudėtyje rasta mažiausiai vienas arbatinis šaukštelis cukraus, o tiek pat ar net daugiau cukraus yra 30 g šokoladinių dribsnių.

„Action on Sugar“ paskelbė, kad ant 38 proc. pusrytainių pakuočių maistinė informacija turėtų būti pažymėta raudonai dėl itin aukšto cukraus kiekio.

Tyrimą atlikę ekspertai taip pat tvirtina, kad produktų etiketės neretai suglumina pirkėjus.

„Pavyzdžiui, „belVita“ maistinėje informacijoje nurodoma, kiek kokių medžiagų yra viename sausainyje, nors pakelyje jų būna 2-4, kuriuos dažniausiai žmogus suvalgo vienu metu.“

„Action on Sugar“ paskelbė, kad Jungtinėje Karalystėje kiekvienas žmogus per dieną iš parduotuvėje įsigytų produktų gauna apie 71.7 g cukraus, o tokį kiekį būtina mažinti.

Mitybos specialistė, „Action on Sugar“ ekspertė, sakė: „Žmonės turi žinoti apie perkamų produktų maistinę vertę ir juos pakeisti sveikesniais – pilno grūdo pusryčių dribsniais, kurių sudėtyje – nedaug druskos ir cukraus, o norint padidinti maistinę vertę, suvalgykiti dar keletą šviežių vaisių.

Jei mes norime, kad maistas visoje šalyje būtų geresnis, maisto pramonė turi gaminti ir skatinti sveikesnius pusryčių pasirinkimus, kuriuose – mažiaus cukraus, tačiau daugiau skaidulų. Be to, labai svarbu ir tiksli maistinė informacija, nurodoma ant pakuotės.“