Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad Santaros klinikos yra viena iš svarbiausių šalies gydymo įstaigų, kuriai keliami aukščiausi gydymo, vadybos ir mokslo reikalavimai.

„Sveikinu T. Jovaišą laimėjus konkursą ir pasiryžus prisiimti atsakomybę už vieną svarbiausių šalies gydymo įstaigų. Pavyko pritraukti vadovą su turtinga profesine, vadybine ir tarptautine patirtimi. Tikiu, kad ši patirtis duos postūmį tolimesnei Klinikų plėtrai – pradėta nemažai investicinių projektų, nuo kurių sėkmės priklauso ir visos šalies medicinos ateitis. Svarbu, kad vienas svarbiausių naujojo vadovo prioritetų būtų darbuotojų lūkesčių, kurių nemažai prisikaupė, išpildymas – stiprus vadovas yra tiek, kiek stiprus yra jo kolektyvas“, – teigia A. Dulkys.

Arūnas Dulkys

„Tikimės, kad tokio masto klinikos vadovas derins įgytas žinias medicinos srityje ir vadovavimo didelei ir įvairiai darbuotojų bendruomenei įgūdžius. Šiuolaikinėje medicinoje ypač svarbi mokslo ir klinikinio gydymo jungtis, todėl sutarėme dėl glaudaus darbo kartu su universitetu. Visuomet aktualus išlieka geras medicinos paslaugų organizavimas. Naujasis vadovas neabejotinai turi sukaupęs nemažą patirtį, taip pat tarptautinę, ir turi aiškų suvokimą, kaip toliau stiprinti instituciją“, – teigia VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

T. Jovaiša medicinos studijas baigė Vilniaus universitete 1997 m., kur 2002 m. tapo gydytoju anesteziologu-reanimatologu. Nuo 2004 m. dirbo ir studijavo Jungtinėje Karalystėje, kur 2011 m. įgijo Karališkojo anesteziologų koledžo kvalifikaciją. Vadovavimo patirtis Jungtinėje Karalystėje prasidėjo 2014 m., kai tapo Intensyviosios terapijos tarnybos vadovu, o vėliau užėmė Divizijos direktoriaus postą. 2021 m. Santaros klinikose pradėjo vadovauti Anesteziologijos, intensyvios terapijos ir skausmo gydymo centrui, o praėjusiųjų metų pabaigoje buvo paskirtas direktoriaus medicinai pavaduotoju stacionariniam darbui.

Tomas Jovaiša

Naujasis Santaros klinikų direktorius tarp prioritetų įvardija į pacientą orientuotas, inovatyvias ir prieinamas sveikatos priežiūros paslaugas, dėmesį personalui, mokslinius tyrimus ir aukštos kvalifikacijos medicinos specialistų rengimą.

„Suvokiu, kad nebus paprasta, nes šios kadencijos metu laukia daug iššūkių. Turėsime įgyvendinti ne vieną ambicingą projektą, prisitaikyti prie regioninio ir nacionalinio pokyčių, susijusių su šalies ligoninių tinklo reforma. Finansinis tvarumas bei personalo pritraukimas išliks prioritetinės, tačiau sudėtingos sritys. Konkurso metu pristačiau ir sieksiu įgyvendinti inovatyvius sprendimus siekiant didinti paslaugų prieinamumą ir kokybę esant ribotam darbuotojų skaičiui, didelį dėmesį teikiant darbuotojų motyvacijai ir naujiems integruotiems veiklos modeliams.

Rytdienos pažangi ir kokybiška sveikatos priežiūra yra neįmanoma be mokslinių tyrimų ir aukštos kvalifikacijos medicinos specialistų rengimo. Esame pagrindinė Vilniaus universiteto mokymo ir klinikinių tyrimų bazė – esu pasiryžęs užtikrinti bei vystyti šias funkcijas. Puikiai suprantu mūsų regioninės lyderystės misiją, todėl plėtosime bendradarbiavimą su kitomis sveikatos priežiūros įstaigomis, kad drauge stiprintume visą sveikatos sistemą šalyje“, – teigia T. Jovaiša.

Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos yra viena didžiausių ir moderniausių Lietuvos ligoninių, teikiančių aukščiausio lygio specializuotas asmens sveikatos priežiūros paslaugas, kurianti inovacijas, apjungianti sveikatos mokslus, praktiką ir studijas. Klinikose nuolat vyksta pedagoginis ir mokslinis tiriamasis darbas, veikia rezidentų rengimo bazė. Pagrindinė VUL Santaros klinikų misija – teikti aukščiausios kokybės ir efektyvias sveikatos priežiūros paslaugas pasitelkus naujausias mokslo žinias ir taikant šiuolaikinius kokybės valdysenos principus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją