„Kauno diena“ rašo, kad nors nuo to įvykio praėjo nemažai laiko, vyras, giminaičių teigimu, iki šiol negali pasakyti, kur jis išėjęs iš ligoninės vaikščiojo, ką valgė, kur miegojo. Tos keturios dienos vyro artimiesiems atrodė pragariškai ilgos. Neaišku, kaip jautėsi pats įvykio dalyvis ir ką jam teko iškęsti.

J. Jusas, anot artimųjų, sunkiai vaikšto, sutrikusi jo koordinacija. Galbūt todėl praeiviai jam ir iškvietė medikus.

Respublikinės Kauno ligoninės medikai J. Juso ieškojusiems artimiesiems, kaip jie pasakojo, sulašino vaistų ir tą pačią dieną, apie 20 val., išleido namo.

„Jis porą metų niekur toliau nuo namų nebuvo nuėjęs. Nebūtų žinojęs, kaip grįžti. Be to, neturėjo pinigų“, – kalbėjo L. Pečkaitienė.

J. Jusas atsirado balandžio 26 d., kai jam praeiviai vėl iškvietė medikus.

Sunkiai aplinkoje besiorientuojantis kaunietis pastebėtas aikštelėje prie Kauno automobilių turgaus.

Artimųjų žiniomis, medikai, prieš išleisdami J. Jusą iš ligoninės, klausė, kur jis eis. Vyras žadėjęs užsukti pas draugą. Gydytojai giminaičius tikino, kad žmogus atrodė suvokiąs aplinką, elgėsi adekvačiai.

„Ligoninės nekaltinu. Jeigu jie pamatė, kad jis lygiai eina, negriuvinėja... ir paleido. Galvojo, kad žmogus eis namo“, – atlaidi buvo O. Čiudiškienė.

Respublikinės Kauno ligoninės atstovai patvirtino, kad J. Jusas yra buvęs jų pacientu, tačiau teigė negalį teikti ir komentuoti informacijos, susijusios su jo gydymu ir išleidimu namo.

Ligoninės ryšių su visuomene specialistė Rima Juciutė aiškino, kad, siekiant įvertinti paciento būklę, nusiskundimus, užpildoma nustatyta forma. Joje taip pat nurodoma, ar pacientas yra sąmoningas, orientuojasi aplinkoje. Pacientas nukreipiamas ambulatoriškai gydytis įsitikinus, kad tai leidžia jo sveikatos būklė. Jei yra diagnozuojama orientacijos sutrikimų, ligoniai namo neišleidžiami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)