Apie darbą ligoninėje radijui pasakojo viena iš darbuotojų, nepanorusi atskleisti savo tapatybės.

„Paskutiniu metu nekokios nuotaikos. Atvirai sakant, padėtis ne iš maloniausių. Pagrindinė problema, turbūt, yra gydytojų psichiatrų išėjimas iš darbovietės (...) dėl per didelio krūvio, dėl per didelio pacientų srauto, nes trūksta gydytojų specialistų psichiatrų ir ne labai kas ateina pas mus į gydymo įstaigą dirbti“, – LRT radijo laidai „Lietuvos diena“ pasakojo viena RVPL darbuotojų.

Radijo laidoje dalyvavęs Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Psichikos sveikatos skyriaus vedėjas Ignas Rubikas patvirtino, kad ministerija rugsėjo 1 dieną gavo RVPL sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos skundą dėl padėties ligoninėje. Anot jo, šiuo metu ministerija aiškinasi situaciją.

„Mes šiandien nežinome, kiek situacija skiriasi nuo kitų ligoninių, nes taip, darbuotojų kaita yra, tačiau, darbuotojų kaita yra visose ligoninėse ir ministerija šiuo metu atlieka analizę darbo krūvio ir užimtumo, ir darbuotojų kaitos visose įstaigose, ir tada mes matysime, kiek tai yra bendra tendencija, o kiek – šios ligoninės specifika“, – komentavo I. Rubikas.

ELTA primena, kad tai ne pirmoji ligoninė, iš kurios šiais metais pasitraukė didelis būrys specialistų.

Liepos pradžioje Zarasų ligoninę paliko 12 gydytojų, kurie nesutiko su savivaldybės įgyvendintu ligoninės reorganizavimu. Pasak medikų, vietos valdžia neatsakė į gydytojų keltus klausimus dėl tolimesnės ligoninės veiklos ir neatliepė jų prašymų.

Problemos dėl darbą paliekančių medikų kilo ir Raseiniuose – miesto ligoninę dėl naujo įstaigos vadovo konkurso paliko 7 darbuotojai. Gydytojai prašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, išgirsti nebuvo.

Panašius skundus sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui išreiškė ir Raseinių poliklinikos medikai, prašydami stabdyti, pasak gydytojų, neskaidrų konkursą dėl įstaigos vadovo posto.

Kelios dešimtys medikų paliko ir Vilniaus Centro polikliniką. Pranešta, kad iš darbo pasitraukė 40 darbuotojų – ne tik poliklinikos skyrių vadovai, bet ir beveik visa administracija, ūkio darbuotojai, atsistatydino gydymo taryba, o galiausiai Vilniaus meras atleido ir patį poliklinikos vadovą Zdislavą Skvarciany. Kaip nurodė Vilniaus savivaldybė, poliklinikos vadovas atleistas dėl sveikatos sistemos autoriteto žeminimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)