Nors druskos ir ledo iššūkis per pastarųjų kelerių metų laikotarpį buvo išpopuliarėjęs ne kartą, šį kartą vaikams ir paaugliams kyla realus cheminių nudegimų pavojus, rašo popsugar.com.

Iš pirmo žvilgsnio visai nesudėtingam iššūkiui pasiryžę nepilnamečiai ant odos tuo pačiu metu beria druskos ir ledo. Vis tik būtina žinoti, kad dėl druskos poveikio ledo temperatūra nukrenta iki -17 laipsnių, todėl odai daromas poveikis prilygsta ganėtinai rimtam nušalimui.

Deja, dėl ledo poveikio atsiradę paraudimai ir sustingimas vaiką klaidina ir neleidžia jam suvokti, kad taip elgdamasis jis rizikuoja patirti antrojo laipsnio nudegimams prilygstančių sužalojimų.

Šiame pavojingame „žaidime“ dalyvaujantys vaikai stengiasi iškęsti kuo stipresnį skausmą, o nušalimų nuotraukas kaip įrodymą kelia į socialinius tinklus. Jungtinėje Karalystėje (JK) atitinkamos tarnybos išplatino tėvams skirtą pranešimą, kuriame įspėjama apie šį internetinėje erdvėje žaibiškai plintantį pavojų sveikatai keliantį iššūkį.

The after affects of the #saltandicechallenge

A photo posted by Chase Guns170VLOGS (@chase_guns170vlogs) on Jun 3, 2016 at 9:54am PDT

„Svarbu, kad mokyklose būtų atidžiai stebimos ir fiksuojamos visos atsirandančios tendencijos, įspėjame ir tėvus. Populiarumas socialiniuose tinkluose prisidėjo prie augančio bendraamžių vienas kitam daromo spaudimo. Šis druskos ir ledo iššūkis – dar vienas ryškus kylančių pavojų pavyzdys.“ – teigiama paskelbtame įspėjime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)