Cukrus, kurio statistinis lietuvis per savaitę suvartoja net pusantro kilogramo, turi įtakos vėžio ir diabeto atsiradimui. Aukštas gliukozės kiekis kraujyje ir fermentacija labai skatina vėžinių ląstelių dauginimąsi. Naujausi tyrimai parodė, kad cukraus vartojimas padvigubina infarkto tikimybę, taip pat gali sukelti depresiją.

„Tiek pat žalos organizmui padaro visi paprastieji angliavandeniai, tai pačiai kategorijai turime priskirti visus produktus, kurie pagaminti iš aukščiausios kokybės miltų, ypač – kvietinių. Kvietiniai miltai sukelia lygiai tą pačią fizinę priklausomybę, kaip ir cukrus“, – įspėja gydytojas.

Pasak gydytojo A. Unikausko, vos du arbatiniai šaukšteliai cukraus dviem valandoms perpus susilpnina imuninę sistemą, atveria kelią infekcinėms ligoms. Be to, cukrus ankstina senėjimą ir odos susiraukšlėjimą.

„Cukraus atsisakyti negalime mažindami dozę, vartojimą turime nutraukti visiškai. Mažinant cukraus vartojimą jus lydės galvos skausmai ir nuovargis. Sunkiausios bus pirmos trys dienos, tačiau po jų pajusite palengvėjimą, atrasite natūralų saldumą“, – pasakoja profesorius A. Unikauskas.