Perspėjime aiškinama, kad per pastarąsias tris savaites Londone ir kituose Jungtinės Karalystės regionuose užfiksuotas „akivaizdus įvairaus amžiaus vaikų, kuriems pasireiškia daugiasistemė uždegiminė liga ir prireikia intensyvios terapijos, skaičiaus išaugimas.

Kaip rašo independent.co.uk, sekmadienio vakarą Nacionalinės sveikatos tarnybos paskelbtame perspėjime, kuriuo pasidalino Intensyvios pediatrinės priežiūros draugija, taip pat teigiama: „Didėja susirūpinimas, kad vaikai Jungtinėje Karalystėje ima sirgti su [COVID-19] susijusiu uždegiminiu sindromu. Taip pat tikėtina, kad gali egzistuoti ir kitas su šiais atvejais susijęs infekcinis ligos sukėlėjas, kuris dar nėra nustatytas“.

Nežinoma, kiek vaikų paveikė šis susirgimas, tačiau manoma, kad skaičius turėtų būti nedidelis, mat liga, panašu, yra retai pasitaikanti komplikacija.

Pastebėta, kad šia liga suserga tiek tie vaikai, kuriems atliktas naujojo koronaviruso testas buvo teigiamas, tiek tie, kuriems COVID-19 nenustatyta.

Pasak paskelbto įspėjimo, susirgimas pasižymi sunkiais COVID-19 požymiais. Kai kurie susirgimo požymiai taip pat primena toksinio šoko sindromą ir netipinius Kavasakio ligos, dėl kurios ištinka kraujagyslių uždegimas ir jos ima tinti, atvejus.

„Dažniausiai pasitaikantys ligos simptomai“ buvo pilvo skausmas, virškinamojo trakto problemos ir širdies uždegimas.

Gydytojams nurodoma nedelsiant reaguoti, jei pacientams pasireiškia minėti simptomai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)