Seimo Sveikatos reikalų komiteto vicepirmininkas, buvęs šio komiteto vadovas konservatorius Antanas Matulas neslepia, kad jis jau kalbėjosi su sveikatos apsaugos ministru tapusiu socialdemokratu Vyteniu Andriukaičiu ir priminė jam apie rudenį pradėtus svarstyti, bet dėl rinkimų atidėtus projektus.

Anot dienraščio, jose numatoma gripo vakciną, iki šiol perkamą centralizuotai ir nemokamai paskirstomą rizikos grupėms, įtraukti į valstybės kompensuojamųjų vaistų sąrašą. Teigiama, kad prie šio klausimo Seimas gali grįžti šį mėnesį.

Šio projekto autoriai - ne tik A.Matulas bei V.Andriukaitis, bet ir grupė kitų Seimo "medikų": opozicijoje atsidūrę konservatoriai Vida Marija Čigriejienė, Rasa Juknevičienė, Kazimieras Kuzminskas, Arimantas Dumčius ir dabartinis krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas.

Tiesa, projekto aiškinamajame rašte tiesiai šviesiai rašoma: "Pirminė projekto siūlytoja - Baltijos imunoprofilaktikos asociacija (BALTIPA)."

Tai - uolaus skiepų šalininko, profesoriaus habilituoto medicinos mokslų daktaro, Vytauto Usonio, Pediatrijos centro direktoriaus, iniciatyva 2009-ųjų gruodį įregistruota organizacija. Savo misija ji skelbia siekį "visokeriopai propaguoti skiepijimą vakcinomis".

"Nei aš jų žinau, nei aš juos mačiau", - paklaustas apie BALTIPA dalyvavimą rengiant projektą kalbą nusuka A.Matulas, ne kartą su asociacijos atstovais dalyvavęs įvairiuose renginiuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)