„Tai pirmasis toks susitarimas Lietuvos istorijoje su kaimynine valstybe dėl greitosios medicinos pagalbos teikimo, tad nuo šiol galėsime nepaisant valstybių sienų padėti gelbėti žmonių gyvybes. Toks šalių bendradarbiavimas padeda kurti glaudesnius ryšius tarp valstybių ir greičiau pasirūpinti abiejų šalių gyventojais“, – teigia sveikatos apsaugos ministras A.Veryga.

Pasak ministro, kartais kaimyninės šalies GMP atvykti pas pacientą ir suteikti pagalbą gali greičiau, todėl svarbu suteikti galimybę medikams teikti pagalbą ne tik savo šalies teritorijoje, bet ir pasienyje esantiems žmonėms.

„Prieš 8-rius metus trijų Baltijos šalių ministrai pirmininkai sutarė, jog šalims yra būtina bendradarbiauti teikiant greitąją medicinos pagalbą pasienio teritorijose. Ir nors šis procesas užtuko ilgai, džiaugiuosi šiandien galėdama pasirašyti bendradarbiavimo susitarimą tarp Latvijos ir Lietuvos. Naują bendradarbiavimo etapą pradedame vedami bendro tikslo – siekio pagerinti greitosios medicinos pagalbos paslaugų prieinamumą pasienio gyventojams“, – sako Latvijos sveikatos apsaugos ministrė Anda Čakša.

Šis Susitarimas įsigalios šalims užbaigus vidaus procedūras, t. y. ratifikavus jį Seime. Tuomet Lietuvos ir Latvijos GMP stotys galės tarpusavyje susisiekti ir operatyviai nuspręsti, kaip greičiau suteikti pagalbą nelaimės ištiktiems abiejų šalių pasienio gyventojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)