Tai nustatė Seimo Etikos ir procedūrų komisija, trečiadienį apsvarsčiusi paties E. Vareikio kreipimąsi.

Etikos sargai pripažino, kad Seimo statute ir Seimo valdybos 2008 m. gruodžio 24 d. sprendimu patvirtintame Seimo narių lėšų su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms skyrimo, naudojimo ir atsiskaitymo už jas tvarkos apraše nėra numatyta, kad "Seimo narių lėšos su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms būtų mažinamos ar nemokamos ligos arba nedalyvavimo Seimo posėdžiuose atvejais, jeigu nustatyta tvarka ir terminais yra atsiskaityta už jų panaudojimą".

E. Vareikis šių metų sausio mėnesį kreipėsi į etikos sargus, prašydamas išaiškinti Seimo statuto nuostatas, susijusias su parlamentinei veiklai skiriamų lėšų panaudojimu Seimo nario ligos ar nedalyvavimo posėdžiuose atvejais.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė yra sakiusi, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija turėtų įvertinti, ar nedarbingumą turėjęs Seimo narys E. Vareikis tinkamai išleido parlamentinei veiklai skirtas lėšas, primena ELTA.

Metų pradžioje Seimo rūmuose po ilgos pertraukos pasirodęs E. Vareikis buhalterijai pateikė storą pluoštą sąskaitų, kurias paprašė padengti iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų.

Sirgdamas parlamentaras naudojo lėšas automobiliui, taip pat pirko įvairių kanceliarinių priemonių, apmokėjo pašto ir telefono paslaugas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)