Posėdyje dalyvavo SAM viceministras Aurimas Pečkauskas, SAM patarėja Eglė Butkevičienė, SAM Teisės skyriaus patarėjas Kazys Rušinskas, Savivaldybės merė Rūta Matulaitienė, vicemerė Kristina Juškevičienė, Savivaldybės administracijos Teisės ir personalo skyriaus vedėjo pavaduotoja Laura Kelerė, Aplinkos ir sveikatos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė (savivaldybės gydytoja) Ieva Šimkutė, Kontrolės ir audito tarnybos kontrolieriaus pavaduotoja Loreta Dimienė, Regioninės Mažeikių ligoninės direktorius Sigitas Kaktys.

Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba Regioninėje Mažeikių ligoninėje atliko tyrimą dėl šioje gydymo įstaigoje galimo fiktyvaus darbuotojų įdarbinimo, atlyginimų paskaičiavimo, priedų skyrimo bei panaikinimo pagrįstumo, viešųjų pirkimų (ypatingai mažos vertės) procedūrų vykdymo teisėtumo ir pagrįstumo. Išvados pateiktos dalininkams bei ligoninei. Įvertinus pateiktą tyrimo medžiagą priimti sprendimai.

Savivaldybės merė R. Matulaitienė įgaliota kreiptis į Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų bei Viešųjų pirkimų tarnybas dėl gydymo įstaigos vykdytų viešųjų pirkimų – ar turi nusikalstamos veikos požymių ir ar buvo vykdomi neskaidriai, nesilaikant įstatymų, teisės aktų.

SAM dalininko teisėmis kreipsis į VDI, kad dalininkams būtų pateikti susipažinti bei įvertinti visi dokumentai dėl VDI Regioninėje Mažeikių ligoninėje atliko neplaninio patikrinimo.

Savivaldybės mero potvarkiu bus sudaryta komisija, susidedanti iš dviejų Savivaldybės mero ir dviejų sveikatos apsaugos ministro deleguotų atstovų. Ji tirs, ar Mažeikių ligoninės direktorius S. Kaktys nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatų, kai priėmė sprendimus, kuriuose pats sau nurodė išmokėti lėšas už rezidentų praktinius mokymus, pasiskyrė vienkartines pinigines išmokas bei priemokas prie atlyginimo. Komisija išvadas dalininkams turės pateikti per 30 dienų nuo komisijos sudarymo.

Regioninė Mažeikių ligoninė iki balandžio 29 d. įpareigota pašalinti jos veikloje nustatytus formalius trūkumus pagal patvirtintą ligoninės veikloje nustatytų trūkumų pašalinimo planą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)