Epideminis slenkstis jau peržengtas Alytaus miesto ir rajono savivaldybėse, Varėnos rajono savivaldybėje, Kauno miesto savivaldybėje, Jonavos, Prienų ir Kretingos rajonų savivaldybėse, Birštone, Kalvarijos savivaldybėje, Panevėžio ir Šiaulių miestuose, Jurbarko, Mažeikių, Plungės rajonų savivaldybėse, Visagine, Vilniaus mieste, Vilniaus, Švenčionių, Šalčininkų, Ukmergės ir Trakų rajonuose, taip pat Elektrėnų savivaldybėje.

Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) praėjusią savaitę siekė 101,6 atvejo 10 tūkst. gyventojų. savaitę prieš tai šis sergamumo rodiklis siekė 92,1 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Epidemija skelbiama, kai susirgimų gripu ir ŪVKTI skaičius per savaitę pasiekia 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų, o gripas sudaro apie 30 proc. susirgimų.

Didžiausias sergamumas gripu ir ūmiomis virusinėmis kvėpavimo tako infekcijomis užregistruotas Alytaus administracinėje teritorijoje, mažiausias - Šiaulių administracinėje teritorijoje.

Dėl gripo į ligonines paguldyti 48 asmenys: 16 – vaikai iki 2 metų, 49 - vaikai ir paaugliai nuo 2 iki 17 metų. 19 pacientų – virš 18 metų amžiaus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)