Ir nutiko kone stebuklas – dėl jūsų visų aukos ši svajonė išsipildė. Buvo surinkta reikiama suma pinigų, o tėvai galėjo nupirkti gyvybiškai svarbius prietaisus savo vaikams.

Skaistės ir Danieliaus istoriją galite prisiminti čia.

Andriaus ir Emilijos istoriją galite prisiminti čia.

Perduodame Danieliaus mamos Skaistės padėką visiems aukojusiems.

Andrius, Emilija ir kvėpavimo aparatas

„Yra žmonių mūsų gyvenime, kurie tyliai padeda ir rūpinasi (nors atstumas virš 300 km.). Atvyksti pasiimti vaiko iš ligoninės, o jis – su naujais akinukais. Daugiau nei dešimtmetį Kalėdoms ir Velykoms pašto dėžutėje atrandi nuoširdų sveikinimą. Iškilus problemai dėl neįgalumo ar vaistų, žinai, kad atrasi patarimą ar pagalbą. Arba šiaip sulauksi nuoširdaus skambučio...Tai Lietuvos cistinės fibrozės asociacijos pirmininkė Lijana Kazlauskienė ir jos pagalbininkas, vyras Rimantas.

Mus jungia bendras skausmas ir liga – cistinė fibrozė, šia liga serga net du jų vaikai. Šių stiprių žmonių paskatinti nusprendėme papasakoti savo istoriją, nes jie siekė padėti mums, o mudu su Danieliumi norėjome, kad bent šiek tiek taptų lengviau gyventi su šia liga ir kvėpuoti. Taip pat tikėjome, kad tai gali padėti ir kitiems sergantiems. Tai, ko buvo tikėtasi, pranoko mūsų lūkesčius. Buvo suaukotos lėšos, nupirktos 2,5 ir 10 metrų kaniulės, distiliuotas vanduo ir pristatyta į namus. Išnuomotas nešiojamas deguonies aparatas, dėl kurio ligonis saugiai nuvežtas į klinikas.

Danielius ir jo mama

Į prašymą padėti sureagavo labai daug žmonių. Nesakau, kad jie atvėrė pinigines, sakau – jie atvėrė savo širdis. Dėl jūsų visų suaukotų lėšų ir didžiuliu asociacijos rūpesčiu Danieliui nupirkti ir pristatyti du deguonies aparatai, stacionarus ir nešiojamas. Jie labai padės bei pagerins gyvenimo kokybę, kai jis grįš iš klinikų namo. Taip pat pagerintos būtinos buitinės sąlygos, nupirkti brangūs, bet taip reikalingi vitaminai. Likusios lėšos paskirstytos sąžiningai ir padės kitiems sergantiems.

Ačiū, brangūs žmonės, už pagalbą. Įtraukti į kasdieninių rūpesčių virtinę jūs suspėjate būti dosniais ir ištarti frazę „noriu padėti!“, kurios vertė yra neišmatuojama, galinti žmogui duoti labai daug bei palengvinti kito gyvenimą. Tegul gėris ir dosnumas, kurį suteikėte mums, dauginasi ir grįžta pas jus didele sėkme. AČIŪ!“, – rašė Skaistė.

Danielius ir jo mama

Už skirtus pinigus dėkojo ir Andrius, Emilijos tėtis.

„Emilijos ir savo vardu norime labai padėkoti visiems žmonėms, kurie liko neabejingi ir paaukojo, kas kiek galėjo. Už surinktą paramą pagerinome buitį ir gavome kvėpavimo aparatus iš cistinės fibrozės asociacijos, kuriais pasirūpino pirmininkė Lijana Kazlauskienė. Dar kartą dėkoju visiems prisidėjusiems, Lijanai su vyru ir „Delfi“ už straipsnį“, – rašė Andrius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją