LVAT praneša, kad apeliacine instancija išnagrinėjęs administracinę bylą pagal UAB „Sporto bankas“ skundą Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai (VVTAT), nusprendė palikti galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) sprendimą.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba 2010-12-28 priėmė nutarimą, kuriame konstatavo, kad UAB „Sporto bankas“, valdanti sporto klubą „Body Gym“, pateikė į rinką nesaugias paslaugas, sukėlusias žmogaus mirtį, keliančias pavojų kitų sporto klubo lankytojų sveikatai ir nubaudė „Sporto banką“ 40 tūkst. litų bauda.

UAB „Sporto bankas“ kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą ir prašė panaikinti šį VVTAT nutarimą arba bent sumažinti paskirtos baudos dydį, teigdama, kad žmogaus mirtis nesusijusi su sporto klubu - jis galėjo užsikrėsti legionelioze bet kurioje iš kitų jo lankytų vietų.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija 2011-07-07 paskelbė savo sprendimą, kuriame teigiama, kad yra pakankamas pagrindas konstatuoti priežastinį ryšį tarp pareiškėjos UAB „Sporto bankas“ teiktos nesaugios paslaugos ir klubo lankytojo mirties. Sporto klubas „Body Gym“ nevykdė Visuomenės sveikatos centro nurodymų dėl vandens temperatūros (ji buvo žemesnė nei 50 C) palaikymo, todėl vandenyje išaugo Legionella pneumophila sg 1 bakterija.

VAAT paliko galioti Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos 2010-12-28 nutarimą kaip teisėtą ir pagrįstą. Šį teismo sprendimą UAB „Sporto bankas“ apeliacine tvarka apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, kuris, išnagrinėjęs administracinę bylą, kovo 19 d. nutartyje konstatavo, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas tinkamai aiškino ir taikė teisės normas, vertino faktines bylos aplinkybes, priėmė teisėtą, pagrįstą sprendimą ir UAB „Sporto bankas“ apeliacinį skundą atmetė kaip nepagrįstą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)