Apie tai praneša cnn.com.

Amber Vinston paguldyta į ligoninę antradienį, spalio 14 dieną, po skrydžio „Frontier“ oro linijomis iš Klivlando į Dalasą. Vėliau tyrimai nustatė, kad A. Vinson serga Ebolos karštine. Ji buvo viena iš tų, kurie slaugė Thomasą Ericą Duncaną – pirmą žmogų Jungtinėse Valstijose, kuriam buvo diagnozuota ši liga.

Buvo nustatyta, kad A. Vinson kūno temperatūra kiek pakilusi – 37,5 Celsijaus. Tai mažiau nei būdinga sergant Ebola, be to, pirmadienio (spalio 13 dienos) skrydžio metu daugiau ligos simptomų dar nebuvo. Tai yra svarbu, kadangi žmogus negali užkrėsti per kūno skysčius perduodamu Ebolos virusu tol, kol jam nepasireiškia ligos simptomai.

Ketvirtadienį, spalio 16 dieną, daktaras Chrisas Bradenas iš Ligų kontrolės ir prevencijos centro žurnalistams Ohajuje sakė, kad „pradėjome svarstyti galimybę, kad jai pasireiškė simptomai jau šeštadienį... Negalime atmesti, kad liga jai galėjo prasidėti jau penktadienį“.

„Ši nauja informacija reiškia, kad turime grįžti prie jos penktadienio, spalio 10 dienos, skrydžio ir įtraukti juos į kontaktų tyrimą“, – sakė Ch. Bradenas.

Ligų kontrolės ir prevencijos centras vėliau pranešė, kad „išplečia keleivių sąrašus, į kuriuos bus įtraukti ir tie, kurie praėjusį penktadienį skrido iš Dalaso „Fort Worth“ į Klivlandą „Frontier“ reisu 1142“. Būtent šiuo reisu medicinos seselė A. Vinson iš Teksaso pasiekė Ohajų.

Pirmoji auka kalba vaizdo įraše iš ligoninės

Tuo tarpu Ebolos karštlige serganti amerikiečių slaugytoja, kuri tapo pirmuoju sveikatos apsaugos darbuotoju, Jungtinėse Valstijose užsikrėtusiu šiuo mirtinai pavojingu virusu, kalba vaizdo įraše iš ligoninės, kuris buvo paskelbtas ketvirtadienį ir kuriame ji šypsosi ir aiškiai dėsto mintis.

56 sekundžių įraše, kuris buvo padarytas Teksaso presbiterionų ligoninėje Dalase, slaugytoja Nina Pham trumpai pasikalba su ją gydančiu gydytoju.

N.Pham yra perkeliama iš Teksaso į Nacionalinį sveikatos priežiūros institutą Merilande visai šalia Vašingtono.

„Atvažiuokite į Merilandą, visi“, – juokauja ji.

„YouTube“ paskelbtame įraše, kurį padarė tas gydytojas, matyti ir kiti medikai su kaukėmis ir kitomis apsaugos priemonėmis.

„Myliu jus, žmonės“, – emocingai sako N.Pham, braukdama ašaras.

Kaip pranešė ligoninė, N.Pham prašė paskelbti tą vaizdo įrašą.

N.Pham užsikrėtė rūpindamasi Liberijos piliečiu Thomas Ericu Duncanu (Tomu Eriku Dankanu) – pirmuoju žmogumi, kuriam JAV buvo diagnozuota Ebolos karštligė. Jis mirė spalio 8 dieną minėtoje Teksaso ligoninėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)