Jau ne pirmus metus aktyviausi būrelio nariai keliauja į įvairius Lietuvos miestus ir miestelius, kuriuose organizuoja socialines akcijas, skirtas informuoti apie dažniausias akių ligas (kaip glaukoma, katarakta, amžinė geltonosios dėmės degeneracija), jų paplitimą, rizikos veiksnius, ankstyvos diagnostikos svarbą bei stengiasi atsakyti į gyventojams iškilusius klausimus, susijusius su akių ligomis, jų simptomais.

Susidomėję Anykščių gyventojai galėjo naudojant Amslerio tinklelį atlikti tinklainės geltonosios dėmės testą ir pasitikrinti regos aštrumą. Akcijos metu visiems susidomėjusiems buvo dalinami informaciniai Sergančiųjų tinklainės ligomis asociacijos parengti leidiniai apie tinklainės ligas, drėkinamieji akių lašai ir informaciniai glaukomos bei sausų akių sindromo lankstinukai.

Akcija sulaukė gyventojų susidomėjimo ir išliekant akių ligų aktualumui jos bus tęsiamos ir toliau, aplankant kitus Lietuvos miestus ar miestelius.

Po socialinės akcijos aktyviausios būrelio narės turėjo edukacinę programą. Aplankė garsųjį Puntuko akmenį bei Lajų taką įrengtą pačioje Anykščių šilelio širdyje, nuo kurio atsiveria pasakiškas vaizdas į Anykščių šilelį ir Šventosios upę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)