Pratimai

Veiksmingiausia profilaktika nuo skoliozės – reguliariai atliekami pratimai, kurie stiprina stuburą ir pilvo presą. Pilvo preso raumenys taip pat prilaiko žmogaus skeletą. Pratimus parinks gydytojas ortopedas, o galite ir patys pasirinkti jums patrauklų sportą – plaukiojimą, jogą, aerobiką ar choreografiją.

Plokščiapėdystės gydymas

Sumažinti plokščiapėdystę padeda gydomoji gimnastika ir specialus masažas. Vaikštant pėdoms tenka atlaikyti viso kūno svorį. Jei pėda deformuota, svoris tolygiai nepasiskirsto, todėl stuburui irgi tenka didesnis krūvis ir laikui bėgant jis iškrypsta.

Kaip miegoti

Miegokite ant gero čiužinio. Jei čiužinys per minkštas, stuburas gali iškrypti. Geriausia miegoti ant kieto ortopedinio čiužinio.

Laikysena

Nuolat stebėkite savo laikyseną. Stuburas dažniausiai iškrypsta netaisyklingai sėdint prie stalo. Stebėkite save – reikia sėdėti tiesiai, pečiai turi būti nuleisti, nesėdėkite susigūžę.

Masažas

Kas pusę metų patartinas 10-ies profilaktinių masažų kursas, jis stiprina raumenis, kurie prilaiko stuburą.

Mikroelementai

Organizme neturi trūkti kalcio. Jei trūksta kalcio, kaulai ne tik tampa silpni, bet it greitai deformuojasi stuburas. Kita vertus, nepatartina piktnaudžiauti kalcio preparatais – tada nukentės inkstai ir sąnariai.

Korsetas

Jei jaučiate, kad stuburas dažnai pavargsta, kartais nešiokite specialų jį prilaikantį korsetą. Korsetą galite įsigyti vaistinėje. Po kelių dienų pajusite žymų palengvėjimą – neliks skausmo ir diskomforto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)