Visi puikiai žino, kad rūgštis – puiki priemonė ruošiamam patiekalui suteikti netikėto skonio. Kaip ir žiupsnelis druskos, actas maistą gali paversti tikra švente jūsų skonio receptoriams. Tikriausiai virtuvėje turite raudonojo ar baltojo vyno acto, galbūt balzaminio acto. Kai kitą kartą lankysitės parduotuvėje, būtinai įsigykite ir obuolių sidro acto. Jis ne tik reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, bet ir padeda išvengti širdies ligų. Be to, šis actas – puiki valymo priemonė, sugeria nemalonius kvapus, padeda nudegus saulėje ir netgi grąžina plaukams blizgesį. Svarbiausia, jis labai malonaus skonio.

Obuolių sidro actas puikiai tinka kaip pagardas salotoms, marinavimui ir padažų gamybai.

Šiais laikais kokosus valgo visi: pradedant kokosų vandeniu, kokosų pieno jogurtu ir baigiant jo drožlėmis. Kokosų pienas – švelnaus skonio ir tirštos konsistencijos produktas. Jo skonis gana egzotiškas, tačiau puikiai tinka ruošiant įvairiausius valgius – nuo žuvies iki pyragų.

Specialistai teigia, kad kokosų pienu mėgautis galima tiek rytais, tiek dieną, tiek vakarais. Pusryčiams puikiai tiks kokosų pienu pagardinta košė. Pietums siūlome su šiuo pienu gamintą egzotišką vištienos troškinį, na o vakarienei – kepta lašiša su kokosų pieno padažu ar aštri sriuba.

Nepamirškite ir deserto – gabalėlio burnoje tirpstančio pyrago.

Matė

Matė – ne tik gardus ir sveikatai itin naudingas gėrimas. Mitybos ekspertai matę giria kaip tikrą maistingųjų medžiagų bombą, organizmą aprūpinančią antioksidantais ir vitaminais. Matėje gausu kofeino – beveik tiek pat kiek ir kavoje, tačiau ši arbata jį į organizmą išskiria palaipsniui, todėl ilgiau juntamas poveikis.

Labai svarbus šios arbatos skonis – jis švelnus, tačiau intensyvus. Nepaisant ryškios žalios spalvos, gaminant matės skonis tampa dar išraiškingesnis ir maistui suteikia savitą prieskonį. Pavyzdžiui, matė puikiai tinka gardinant tešlą sausainiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)