Prognozuojama, kad iki 2050 m. 60 metų ir vyresnių asmenų dalis pasaulyje padvigubės nuo maždaug 11 proc. iki 22 proc., lemiant vyresnių nei 60 metų amžiaus asmenų skaičiaus padidėjimą nuo 605 milijonų iki 2 milijardų asmenų. Ilgesnė gyvenimo trukmė sudaro palankias sąlygas vystytis lėtinėms ligoms ir geriatriniams sindromams, pavyzdžiui, senatviniam išsekimo sindromui.

Senatvinis išsekimo sindromas yra daugiaveiksnis, progresuojantis su senėjimo procesais susijęs geriatrinis sindromas, pasireiškiantis fizinio pajėgumo sumažėjimu. Senatvinio išsekimo sindromo fenotipas apima ėjimo greičio, raumenų jėgos, fizinio aktyvumo ir kūno masės mažėjimą bei jaučiamo nuovargio didėjimą. Dėl šių komponentų sąveikos pablogėja bendras fizinis pajėgumas, padidėja griuvimų rizika ir yra apribojamas dalyvumas kasdienėje veikloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją