– Pradėkime nuo to, kuo ir kam (kurioms kūno dalims) labiausiai kenkia sėdimas darbas?

– Sėdimas darbas kenkia visam žmogaus kūnui, bet labiausiai pažeidžiamos vietos yra dvi – juosmeninė stuburo dalis ir kaklas bei peties sąnariai. Dažnai žmogus sėdi susikūprinęs, susilenkęs ir dėl to mažėja juosmeninės stuburo dalies lordozė, dažnai ji netgi tampa plokščia. Taip pat didėja raumenų jėgos disbalansas ir tai gali sukelti juosmens skausmą.

Kaip ir visas kūnas, taip ir pečiai stingsta žmogui sėdint. Kadangi sėdint žmogui dažniausiai nereikia kelti rankų virš galvos, mažėja pečių ir rankų judesių amplitudė. Taip pat pečiai suapvalėja, sutrumpėja krūtinės raumenys ir ištempiami tarpumenčio raumenys, dėl ko ilgainiui gali atsirasti tarpumenčio skausmas.

Dar kita problema yra kaklas. Dažnai žmonės nevalingai išstumia galvą į priekį, nes priekyje yra kompiuterio monitorius ar kita darbo priemonė. Ir dėl to atsiranda trečia problema – ilgainiui pakinta laikysena, atsiranda stiprus raumenų jėgos disbalansas tarp priekinių ir užpakalinių kaklo raumenų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją