Pašnekovės teigimu, per dieną žingsnius reikėtų išskirstyti.

„Jei žmogus visą dieną sėdi, o paskui išeina ir surenka 10 tūkstančių žingsnių per kartą, tai irgi nebus sveikas variantas. Geriausia suskirstyti per dieną. Pagal rekomendacijas, jei žmogus dirba sėdimą darbą, tai kas valandą padaryti pertraukėlę ir nueiti bent kelis žingsnius“, – sakė A. Esaulova.

Fizinis aktyvumas

Kineziterapeutė siūlo pasivaikščioti per pietų pertrauką, po darbo ir po vakarienės. Pasivaikščiojimas turėtų užtrukti maždaug pusvalandį.

Deja, bet lėtas pasivaikščiojimas nebus tas fizinis aktyvumas, kurio reikėtų. Pulsas turėtų būti nuo 50 iki 70 proc. didesnis nei įprastu ramybės metu.

„Ėjimas taip pat neturėtų būti per stiprus, nes tai jau bus ištvermės treniruotė. Turime eiti ir galėti susikalbėti. Jei dūstame, pulsas gali būti per aukštas“, – sakė pašnekovė.

Mankšta

Ėjimas pasivaikščioti turėtų tapti įpročiu, o didžiausią motyvaciją, pasak kineziterapeutės, turėtų suteikti noras būti sveikam.

Jei eidamas žmogus pradeda dusti, pasidaro sunku kvėpuoti, reikėtų sustoti ir pailsėti, pastebėti savo pulsą, taip pat reikėtų kreiptis į gydytoją, kad būtų surasta problema.

„Būtų idealu, jei į savo rutiną įtrauktume ir mobilumo pratimus, ir jėgos pratimus kelis kartus per savaitę. Bėgant metams raumenų masė mažėja, todėl turime ją išlaikyti, kad būtų stiprūs raiščiai, kaulai. Taigi kasdien siūlyčiau įtraukti mobilumo ir tempimo pratimus, o jėgos – bent 2–3 kartus per savaitę“, – kalbėjo A. Esaulova.

Visą „LNK žinių“ pokalbį rasite čia: