Kaip pasakoja gydytojas V. Morozovas, organizmas specialiai sukelia alpulį, mat taip siekia apsisaugoti nuo rimtesnių pasekmių, kai pritrūksta deguonies, pavyzdžiui, insulto.

„Kai smegenims pritrūksta kraujo ir deguonies, jos paima ir „atjungia“ kojas. Tada žmogus nualpsta, kad iš kojų į galvą pritekėtų kraujo, nes galva atsiranda žemiau, nei stovint“, – sakė V. Morozovas.

Vienas svarbiausių klausimų – kokia yra pagrindinė priežastis, dėl kurios žmogus nualpo. Kaip pastebi gydytojas, dažniausiai žmonės alpsta bažnyčioje, kai tenka ilgai stovėti, o kraujas suteka į kojas. Prie ilgo stovėjimo prisideda ir žemas kraujo spaudimas, nuovargis, virusinės infekcijos – tokiu atveju organizmas nebeužtikrina reikalingo raumenų tonuso, smegenys gauna signalą, kad kažkas tuoj bus negerai, todėl kaip apsauginė funkcija pasireiškia alpulys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)